Dana 7. svibnja, održana je 1. tribina HSLS-a s ciljem predstavljanja predizbornog programa s kojim će stranka zajedno s svojim koalicijskim parterima izaći na predstojeće lokalne izbore.

 

Tribinu je započeo načelnik općine Rešetari koji je sve prisutne pozvao da himnom i minutom šutnje odaju počast domovini i svim poginulim braniteljima s područja općine. Uputio je pozdrave svima koji su svojim prisustvom uveličali 1. tribinu HSLSa, također se obratio svim prisutnim članovima raspuštenog općinskog vijeća, ali i onima koji nisu prisustvovali ovome skupu te ih pozdravio i zahvalio im se što su svojim radom doprinijeli razvitku općine. Pozdravio je koalicijske partnere i predstavnike HSUa, SDPa i HNSa. Zahvalio se i 1. načelniku općine Rešetari, udrugama i svima koji su doprinijeli razvitku općine.

Načelnik Zlatko Aga nastavio je izlaganje predstavljajući sebe i svoj rad još od 1993. godine. Smatra da se treba okrenuti budućnosti i ulazak u EU shvatiti ozbiljno i odgovorno, a da svaki pojedinac mora raditi na sebi u smislu stvaranja općeljudskih vrijednosti. Oko sebe je ciljano okupio skupinu mladih i zajedno s njima će težiti stvaranju bolje i uspješnije općine. Za ljude koji se nalaze na listi za vijeće općine Rešetari kaže da su to sve redom njegovi dobri prijatelji u koje ima povjerenje te da će kao i on težiti samo boljitku općine.

Osvrnuo se i na prošle izbore iz 2009. godine i nadodao kako su svi s tadašnje liste za vijeće zaslužni za pobjedu na tim izborima te im se na tome i zahvalio. Smatra da se za općinu Rešetari dogodio veliki preokret u političkom smislu jer općina više nije bila strogo desno orijentirana. A kroz četiri godine mandata svi oni koji su radili pošteno i odgovorno bili su od velike koristi građanima svojih sela. Upoznao je prisutne građane skupa kako je općina Rešetari od poznatog časopisa Forbes dobila odlikovanje za napredak i razvitak općine. Još jednom je ukazao na to kako se u općini mnogo radilo što je vidljivo na svim aspektima od kanalizacije, vodovoda, osnivanja vrtića, komunalnog pogona… i sve to u vremenu kada se proračun općine drastično smanjivao zbog rasterećivanja državnog proračuna, ne samo naše već i svih drugih, istaknuo je i nadalje nastavio kako nas to nije pokolebalo već se i dalje radilo punom parom i s mnogo entuzijazma kucalo na mnoga vrata, koja nisu uvijek bila otvorena.

Za žaljenjem se obratio prisutnima jer je bio primoran praviti bolne rezove i donosit krute odluke. Bio je primoran provesti zakon o grobljima, komunalnu naknadu, itd. A sve to kako bi se u općini moglo raditi baš onako kako to neki kažu punom parom. Cilj mu je bio općinu i sva njena sela urediti tako da budu na ponos njihovim stanovnicima.

U nastavku je riječ predao gđi. Milki Perković. Ona se također okupljenima obratila s riječima pozdrava i zahvale što su se okupili u velikom broju kako bi potvrdili da se u ovoj općini radi dobro i uspješno. Ponosna je što je baš ona bila na čelu vijeća općine u vrijeme kada se ona razvijala punom parom. Smatra da je općina postala ugodno i dostojanstveno mjesto za stanovanje svih njenih građana. Pozdravila je listu za vijeće i sigurna je da ti ljudi mogu općinu povesti u svjetliju budućnost.

 

Prisutnima su se obratili gospoda Željko Kolaković, Josip Brekalo, Darinko Bešlić, Milan Mića Mutnjaković i Mladen Oršulić.

Riječ ponovno preuzima gospodin Zlatko Aga s ciljem predstavljanja i upoznavanja prisutnih s programom 7×7. Program obuhvaća nastavak razvoja općine u naredne 4 godine. Glavne cjeline ovog izbornog razvojnog programa općina po mjeri mladih i žena, komunalni, gospodarski, obrazovno – kulturni i socijalni program, također se u njemu nalazi program EU za općinu bez granica i ekološki program. Sve zainteresirane građane poziva da se odazovu pozivima na sljedeće tribine koje će se održati i da poslušaju detaljnu analizu programa 7×7. Na kraju se zahvalio svim prisutnima i obratio riječima „Biti načelnik nije privilegija već je to obaveza koja traži mnogo rada i odricanja“.

Autor: Maja Mlađen

 
Komentari
Prethodni članakPrezentacija LAG-a Zapadne Slavonije
Sljedeći članakOdržana završna manifestacija projekta “Zdrav za pet”