Članovi najmnogoljudnijeg kulturno umjetničkog društva u Novoj Gradiški, Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” ovog vikenda proslavljaju vrijednu obljetnicu, 25 godina kontinuiranog rada i djelovanja.

Cjelovečernji slavljenički koncert održali su sinoć u, do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta “Matija Antun Relković”. Obilje emocija, veliki pljesak, smijeh, pozitiva i odobravanje obilježili su i sinoćnji koncert na kojemu su, uz članove “Trenka” nastupili i njihovi dugogodišnji prijatelji, članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva “Dubrave” Aladinići kod Stolca u Bosni i Hercegovini.

Nazočnima se obratila predjednica “Trenka” Verica Vuković koja je u društvu od samog osnivanja 1994. godine:

– Hvala svima vam koji podržavate rad „Trenka“, hvala svim generacijama pjevača, plesača, svirača koji su sve ove godine bili u “Trenku”. Iznimno smo sretni i radosni što s vama proslavljamo ovu vrijednu obljetnicu. Nama ona puno znači, a vaša podrška nam je samo poticaj da nastavimo dalje – istaknula je, između ostalog, Verica Vuković.

Posjetitelje je pozdravila i predsjednica Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška Ljepša Rakas Vujčić koja je već dugi niz godina s “Trenkovcima”:

– Grad Nova Gradiška je sretan što ima ovakvu vrijednu ekipu zaljubljenika u folklor, našu Slavoniju, običaje i tradiciju. Želimo vam još puno uspješnih godina rada, a mi ćemo vam nastojati i dalje biti podrška – rekla je, između ostalog, Rakas Vujčić.

Bila je ovo prigoda i za darivanje. Predsjednica Gradskog vijeća Rakas Vujčić je u povodu ove vrijedne obljetnice uručila Hrvatskoj kulturno umjetničkoj udruzi „Trenk“ i osobno, Verici Vuković Povelju Hrvatskog sabora kulture.

Nastavak večeri i koncerta bio je rezerviran za više nego bogat program „Trenkovaca“ i gostiju. Nastupile su sve sekcije „Trenka“, dječja, plesna, plesačka, tamburaška sekcija, solisti i naravno, glumci koji su i ovoga puta nasmijali publiku do suza komedijom „Dopodne popodne“. Pljesak publike „pobrali“ su i gosti, članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Dubrave“ Aladinići.

„Trenkovce“ su i ovoga puta sjajno uvježbali voditelji Vesna Vlaović, Marija Štivičić i Bruno Šporčić, a svi zajedno pokazali da imaju jedno veliko srce, volju i ljubav prema folkloru s kojim nastavljaju i dalje.

Sinoćnje je druženje završilo nezaobilaznim, „trećim poluvremenom“, feštom i dogovorom za daljnju suradnju s njihovim prijateljima iz Bosne i Hercegovine.

„Trenkovci“ će cjelovečernji koncert održati i večeras u 18,00 u novogradiškom Domu kulture, a u goste im stižu članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Fra Marijan Lanosović“ iz Orubice i KUD-a „Davor“.

 

 

 

Komentari