Sloga Nova Gradiška vrlo dobro je startala u proljetni dio sezone u 3. HNL Istok. U 6 odigranih utakmica ostvarili su učinak od 3 pobjede, 2 neodlučene i samo jedan poraz uz gol razliku 11:5. Posebno vrijedi istaknuti visoku pobjedu protiv Naška iz Našica rezultatom 5:0, pobjedu protiv Oriolika 2:1, ali i utakmicu protiv Slavonije koja je završila 3:3, a u kojoj su nogometaši Sloge već u prvom poluvremenu gubili 0:3, da bi potom u drugom napravili odličan povratak i došli do 3:3. Utakmice su to koje pokazuju da se mogu nositi s najjačim ekipama, ali i da imaju talenta i volju da već izgubljene utakmice okrenu u svoju korist. Zadovoljan rezultatima je i trener Miroslav Pavišić koji je pohvalio svoje dečke, ali i svoje suradnike u klubu:

– “Mladi ranije kreću trenirati, u vrhunskim klubovima ulaze u sustav već sa tri ili četiri godine. Nije važna snaga već tehnika, mi imamo dečkiće od 5 godina, onaj tko je uporan u treniranju nakon 10 godina ne mora biti fizički jak, dovoljna je tehnika i brzina kako bi bio uspješan. Mi smo najmlađa ekipa u trećoj ligi, treba tu iskustva no ako nogometaši neće igrati sada, kad će. Moraš dati priliku igraču da vidiš je li isti za viši rang ili će ga vidjeti netko iz treće lige. Puno su zreliji, napreduju i dolaze u te seniorske momčadi dosta ranije. Osječko područje izbaci juniorsku generaciju od 20-ak igrača koja ne može igrati za Osijek ali mogu igrati u trećoj ligi,” – kaže trener Pavišić.

– ” Otišao sam pogledati utakmicu Slaven-Omladinac, NK Slaven iz Ljupine me ugodno iznenadio svojom igrom, Omladinac je bio suzdržan cijelu utakmicu. Pobjeda protiv Omladinca nije iznenađenje po igri su bili bolji. Dali su gol u zadnjoj minuti ali mogli su riješiti utakmicu dosta ranije. Došlo je dosta kvalitetnih igrača, pomaknut će se prema gore na ljestvici, rade uz dobrog trenera i doći će to na svoje. Omladinac ima prilike za popravak, kompleksno je to.”

– “Imamo 170 registriranih igrača, igramo lige koje trenutno možemo. Imamo limače koji igraju ligu na gradiškoj regiji, međužupanijska regija Požega-Brod-Gradiška stariji i mlađi pioniri, juniori igraju Županijsku ligu jer nismo mogli skupiti kadete za kvalitetnu ligu. Uz devet trenera i puno djece, dolazimo do rezultata, ogroman je to pogon. To je naša budućnost, nadam se da će i netko poslije mene tako nastaviti da ti ne treba igrač sa strane, imamo svoju djecu. Naši treneri rade odličan posao, imamo svjetlu nogometnu budućnost,” – rekao je trener Miroslav Pavišić.

Komentari
Prethodni članakU Brodsko posavskoj županiji 172 nove pozitivne osobe
Sljedeći članakCrveni križ Nova Gradiška: Podjela krumpira i peći socijalno ugroženim osobama