Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za prijem mladih u kadetsku službu. Ukupno se na četiri preddiplomska studija upisuje 150 studenata, od čega najviše na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva.

Do 70 kandidata upisat će se na studij Vojnog inženjerstva, 40 na studij Vojnog vođenja i upravljanja, 20 na studij Vojno pomorstvo te 20 studij Aeronautika – vojni pilot.

Temeljni uvjeti za upis svaki od studija koje kandidat mora zadovoljiti su:

državljanstvo Republike Hrvatske

  • rođen/a 1999. godine ili kasnije
  • završena četverogodišnja srednja škola
  • da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak pokrenut po službenoj dužnosti
  • da nije pravomoćno osuđivan/a za kaznena dijela navedena u članku 35. stavku 1. alineji 2. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske („ Narodne novine“, br. 73/13, 75/15, 50/16, 30/18 i 125/19)
  • da je upisan/a na prvu godinu redovitog studija (u prvom upisnom roku u srpnju 2021.)
  • ispunjeni zdravstveni, psihički, tjelesni i sigurnosni kriteriji za kadete propisani Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske („ Narodne novine“, br. 13/14, 134/15 i 138/15) koji će se po pozivu Ministarstva obrane utvrditi u posebnom postupku prije upisa na sveučilišni studij.

Rok za podnošenje prijava za Sveučilište u Zagrebu – Fakultet prometnih znanosti (preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot) je 19. travnja 2021. godine, a za Sveučilište u Zagrebu (preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva i preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja) i Sveučilište u Splitu (integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo) je 10. svibnja 2021. godine.

Foto: morh

Komentari
Prethodni članakOriginalno i maštovito: U Industrijsko obrtničkoj školi obilježen Dan ružičastih majica
Sljedeći članakU Novoj Gradiški evidentan porast broja zaraženih koronavirusom, zasada se ne ide s pooštravanjem mjera