Članovi Udruge Matice umirovljenika iz Nove Gradiške bili su domaćini članovima Udruga umirovljenika iz Vrpolja, Nove Kapele i Slavonskog Broda.

Sudionici su se natjecali u kategorijama igranja šaha, belota, pikada i kuglanja.

Na dolasku bili su počašćeni zakuskom iza koje su slijedila natjecanja na dvije lokacije, u prostorijama Udruge i u Kuglani “Exit”.

Završna svečanost održala se u popodnevnim satima uz proglašenje najboljih ekipnih i pojedinačnih rezultata u sali Vatrogasnog doma u Novoj Gradiški.

Svojim dolaskom susret je uveličala umirovljenicima draga gošća, koja pokazuje puno empatije za  starije osobe, brine za njihove potrebe i pomaže u pisanju projekata, zamjenica gradonačelnika, Ivana Trupina koja je podijelila priznanja i zahvalnice. Aktivno je na susretu sudjelovala i predsjednica Udruge umirovljenika Brodsko-posavske županije Ana Glivetić, kao član sudačkog tima za pikado.

Cilj ovih susreta je sklapanje novih poznanstava koja potiču na druženje i širenje prijateljskih odnosa. Pripreme tijekom cijele godine i treninzi povećavaju tjelesnu aktivnost umirovljenika , a kroz tjelesnu aktivnost poboljšava se i kvaliteta zdravlja i funkcionalne sposobnosti za obavljanje svakodnevnih poslova.

Ovo je ujedno bila i priprema za sportske susrete Matice hrvatskih umirovljenika koji će se održati 21. svibnja 2019. godine u Zagrebu na SRC Bundek u organizaciji Matice Hrvatske i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.

Predsjednica Udruge: Julijana Žirovčić

Komentari