Sačuvati od zaborava ono što je naše, čime se ponosimo i dičimo namjera je bila članova Kulturno umjetničkog društva „Drežnik” od samog početka osnivanja ovoga društva koje ove godine slavi vrijednu obljetnicu, dvadeset godina rada i postojanja.

Punih dvadeset godina vrijedno rade, pjevaju, plešu, putuju i danas su postali respektabilno društvo koje je proputovalo cijelu našu zemlju, ali imalo i niz gostovanja i izvan granica Lijepe naše.

„Okruglu” obljetnicu odlučili su podijeliti i proslaviti sa svima onima koji vole ovo društvo, njihov rad i nastupe, stoga su, unatoč epidemiji koronavirusa, i ove godine odlučili organizirati tradicionalnu manifestaciju „Kolo na medanu”. U povodu 20 godina rada i postojanja izdali su i monografiju o radu društva koja je trebala biti predstavljena još u travnju, no „prolongirana” za nešto povoljnije epidemiološke prilike.

Kako bi se osvrnuli na sve ono što su radili, zahvalili brojnim članovima, prijateljima i sponzorima, ali u goste pozvali i svoje prijatelje, i ove godine, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, odlučili su organizirati svoju tradicionalnu manifestaciju „Kolo na medanu”.

Počet će u 18,00 sati, a na smotri će i ove godine nastupiti renomirana društva, Gradski ansambl Požega, Udruga umirovljenika Nova Gradiška, kulturno umjetničko društvo „Dragalić”, ženska pjevačka skupina KUD-a „Šokadija” Batrina, muška pjevačka skupina „Baje” iz Ivanovca, a nastupit će i domaćini, članovi KUD „Drežnik”. Poslije programa je zabavna večer uz Tamburaški sastav „Legato”.

Komentari