Automehatroničar, instalater kućnih instalacija, monter i obrađivač rezanjem i deformacijom, CNC operater, stolar, krojač, prodavač, konobar, kuhar, pomoćni bravar, pomoćni kuhar i slastičar, pomoćni krojač, pomoćni kuhar, sve su to zanimanja koja možete upisati u novogradiškoj Industrijsko obrtničkoj školi. Što sve rade, za što obrazuju pokazali su učenici, profesori i ravnateljica ove škole danas našim sugrađanima u središnjoj gradskoj Ulici slavonskih graničara:

– Danas smo dobili prostor kako bi postavili štand s proizvodima naše Učeničke zadruge „Šegrt”, ali ono i što je nama još važnije, predstavili zanimanja za koja se učenici obrazuju u našoj školi.

Svih ovih godina, mi smo odlazili u osnovne škole na roditeljske sastanke kako bi učenicima i roditeljima prezentirali zanimanja koja mogu upisati u našoj školi. Također, imali smo i „Dane otvorenih vrata”, međutim prošle i ove godine, zbog pandemije koronavirusa to nismo uspjeli. Sretni smo što su mjere popustile, pa se zahvaljujemo Gradu Nova Gradiška i Turističkoj zajednici što su nam omogućili da, bar na na ovaj način, predstavimo naša zanimanja.

Obrazujemo za tržište rada, trudimo se u svojim praktikumima sa svojoj opremom djeci dati maksimum vještina koje će im trebati kada se zaposle. Naši se nastavnici, zaista, trude obrazovati ih i proširiti im vidike, a ono što je najbitnije, to su zanimanja koja su zapošljiva – kaže ravnateljica Industrijsko obrtničke škole Mirela Brlić Trnka.

Dragica Kekez, nastavnica je praktične nastave u zanimanju krojač:

– Na inicijativu ravnateljice htjeli smo iskoristiti današnji dan kako bi promovirali naša zanimanja i pokazali što sve naša djeca rade, za što su sposobna i kakve kvalifikacije stječu. Što proizvodimo i što smo prezentirali?! Torbe, novčanike, sjedalice za stolice, dečki vodoinstalateri su od ostataka cijevi napravili lampe, stolari rade stalke za olovke, daske za rezanje, svijećnjake, kuhari kolače, mlince, rezance. Metalna struka radi zanimljive stalke za svijeće, ruže od metala. Pokušali smo ovom prezentacijom po svim zanimanjima pokazati što su sve naši učenici u stanju napraviti – kaže.

 

Komentari
Prethodni članakU subotu XI. Memorijalni kup “Goran Trupina”
Sljedeći članakOve nedjelje održat će se 7. natjecanje zaprega “Konji bili, konji vrani”