Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja otkrio je da najizvrsniji maturanti iz svih ispita dolaze iz gimnazijskih programa. Ovisno o predmetu to su učenici opće gimnazije, prirodoslovno-matematičke gimnazije i jezične gimnazije.

Ove godine NCVVO nije napravio analizu po gradovima, no napravili su analizu po županijama.

– Najveći udio odličnih ocjena na ispitima imaju pristupnici iz Grada Zagreba, rekli su  te dodali da  38% svih petica na ispitima dolazi iz Grada Zagreba (njih 3345 od ukupno 9920) te da 32% učenika koji su ostvarili peticu na nekom od ispita dolaze iz Grada Zagreba (njih 2397 od ukupno 7492).

Top 30 pristupnika na ispitu više razine Hrvatskog dolazi iz Grada Zagreba, Brodsko-posavske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zagrebačke, Primorsko-goranske, Međimurske, Istarske, Dubrovačko-neretvanske, Krapinsko-zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

33 pristupnika koji su ostvarili 100% na ispitu Matematike A dolaze iz Grada Zagreba, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Osječko-baranjske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Primorsko-goranske županije.

11 pristupnika koji su ostvarili 100% na ispitu Engleski A dolaze iz Grada Zagreba, Splitsko-dalmatinske županije, Međimurske županije, Istarske županije, Osječko-baranjske županije i Krapinsko-zagorske županije.

Nagrađeni maturanti prema selekciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i ostalih nagrada za najbolje maturante dolaze iz Grada Zagreba, Splitsko-dalmatinske županije, Zadarske županije, Dubrovačko-neretvanske županije, Šibensko-kninske, Primorsko-goranske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

Izvor: srednja.hr

Komentari
Prethodni članakVIDEO: Uhvatio zmiju u automobilu
Sljedeći članakOd jeseni velika promjena u hrvatskim školama