Iza nas je još jedna tradicionalna manifestacija, „Rokovo u Vrbju”. Iako ove godine nije održana smotra foklora, organizatori, članovi Kulturno umjetničkog društva „Vrbje” uz pomoć općine organizirali su feštu na otvorenom uz bogate gastro specijalitete i puno dobre zabave. Među organizatorima i ove smo godine zatekli Tomislava Petrovića koji je i ove godine bio zadužen za pečenje vola, specijaliteta ove manifestacije:

– Nisam ja jedini, ima nas tu još trojica, četvorica zaduženih za pečenje vola. Nastavili smo tradiciju, ove godine vol je težio 540 kilograma. Posao je ovo koji radimo dugi niz godina, dobra smo ekipa. Iako nismo u KUD-u, pomažemo i ništa nam nije teško. Vol se peče i jede postepeno. „Nastavili” smo ga u pet sati, prvo zarezivanje bilo je oko deset sati, i onda se zarezuje svaka dva sata. Bik je domaći, ovdje iz susjedstva i ne moraju se ljudi bojati. Pripremamo i poseban umak, stoga ja vjerujem da su svi bili zadovoljni. Mi smo dobra ekipa, pomažemo si, uskačemo i drago nam je kada nam se pridruže brojni mještani iz sela, susjednih mjesta, ali i onih koji rade u inozemstvu. Njima ova fešta puno znači, a bome i nama. Lijepo je živjeti o Vrbju, ništa bez naše Slavonije – s osmijehom kaže Tomislav Petrović.

 

Komentari
Prethodni članakPsi se kastracijom i socijalizacijom štite, a ne stigmatiziraju
Sljedeći članakPriča o uspjehu novogradiškog vatrogasca: Od hobija do vlastitog biznisa