Brodsko-posavski župan Danijel Marušić (HDZ) i zamjenik župana Davor Vlaović (HSS) danas su na sastanku sa slavonskim mljekarima dali bezuvjetno podršku u nastojanjima za očuvanje proizvodnje mlijeka, a time i ruralnog prostora koji će bez toga odumrijeti baš kako to želi trenutna Vlada!

Na današnjem sastanku čelništva županije, župana Danijela Marušića  i dožupana Davora Vlaovića s predstavnicima naših mljekara, razgovaralo se o neučinkovitosti sadašnje Vlade i njihovim mjerama koje sustavno guraju slavonskog seljaka na rub egzistencije.

Naime, mljekari su, i ovaj puta iznijeli sve svoje probleme s kojima se susreću u radu, proizvodnji i distribuciji mlijeka  čelništvu naše brodsko posavske županije, tražeći bezrezervnu podršku ljudi koji je vode, koju su, naravno dobili.  Župan Marušić, kao i dožupan  Vlaović, koji je ujedno i  više upoznat s problemima hrvatskog seljaka na ovom je  sastanku istaknuo kako  vlast ne može  funkcionirati ako zatvara vrata  proizvođačima.

” Dobra vlada i dobra vlast je još jača ako uz nju stoje oni koji je “hrane”, a to ste zapravo svi Vi! Bez velike podrške  poljoprivrednika, stočara, ratara, individualnih  proivodjača zemlja ne može ići dalje i ne možemo izaći iz krize koja nas je snašla. Hrvatski narod i hrvatski seljak je vrijedan i  pošten, bori sa svim problemima koji ih pogađaju prilikom njihovog rada i proizvodnje, međutim  iako se uspješno  bore sa svim elementarnim nepogodama koje im vrijeme pošalje, sušama, poplavama, najtežu bitku vode s Državom koja ih  sustavno obezvređuje i ponižava,” rekao je Vlaović.

Vlast koja im ne želi olakšati, nego ih još sustavno tjera da sa svoje vlastite djedovine, zemlje na kojoj su odrastali, na kojoj svoju djecu odgajaju, tjera svojim lošim zakonima i ne podmirivanjem obaveza prema njima, kako bi sve rasprodali i otišli “trbuhom za kruhom”.

Autor: Klara Ščuka, bpž/ HSS

Komentari
Prethodni članakMilan Bitunjac još jedan kandidat za župana BPŽ (audio)
Sljedeći članakIskočio vlak kod Okučana