Da se manifestacija čija je ideja krenula od skupine zaljubljenika i entuzijasta prije 27 godina itekako potvrdila i ima razlog svog postojanja i pokretanja, “Novogradiško glazbeno ljeto” pokazalo se i ove godine. Nakon četvrtka i spektakularnog koncerta Dubioze kolektiva, Električnog orgazma i benda Another rock trio iz Novske, sinoć je fešta nastavljena do sitnih sati. Nakon svečanog otvorenja “Novogradiškog glazbenog ljeta” na kojoj su se nazočnim gostima i uzvanicima obratili gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška Dinka Matijević, krenula je još jedna glazbena fešta.

Sve su otvorile tamburaške snage, Tamburaši sastav “Bisernica”, a potom su nam mirise mora, soli i sunca sjajnim nastupom dočarali Tomislav Bralić i Klapa Intrade.

Pjesma, ples, dobre vibracije i ovoga su puta dominirali središnjim gradskim trgom, publika je pjevala uz nezaboravne hitove ovih dalmatinskih šarmera, a kada je na scenu nastupio Halid Bešlić, atmosfera je dignuta “do usijanja”. Nizali su se hitovi, publika pjevala i plesala, a Halid i ovoga puta dokazao da je neprikosnovena zvijezda i osoba koja u svakom trenutku može publiku “dići na noge”. Ni kiša, ni loše vrijeme nisu smetali posjetiteljima da uživaju u nezaboravnom glazbenom spektaklu.

-U Novu Gradišku su danas, doslovce, došli svi. U četvrtak smo ovdje brojili dvadesetak tisuća ljudi. Što je najbitnije, sve je funkcioniralo, sve službe su bile u funkciji, kompletna logistika je funkcionirala, ljudi, ja vjerujem, zadovoljni. Prošle smo godine razgovarali što organizirati ove godine. Za sve ove ljude da bih ih doveli morate organizirati “ozbiljnu priču” i argumente kako ih dovesti. Mi smo u tome uspjeli, a već početkom jeseni organizirat ćemo tiskovnu konferenciju na kojoj ćemo vam otkriti koga ćemo dovesti sljedeće godine. Sve ovo što danas radimo je ozbiljna priča, priča koja ima svoj početak i kraj. Vjerujem da su svi došli na svoje, dobro se zabavili, pojeli, popili, zabavili i sve to uz besplatan ulaz – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić na svečanom otvorenju NG ljeta.

Da je ovo uspješna turistička priča potvrdila je i direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška Dinka Matijević i pri tome zahvalila svim onim ljudima koji su krenuli s ovom inicijativom:

-Hvala svima koji su pomogli, sretni smo, ponosni i zahvalni, srce nam je puno. Turistički kapaciteti su popunjeni, imamo pedesetak izlagača, svi oni na ovaj način mogu zaraditi, tu su i brojni ugostiteljski objekti koji će doći do određene zarade. Nova Gradiška je, zapravo, novi turistički doživljaj, mi se trudimo stvoriti upravo ovakav jedan doživljaj. Mi smo jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj i morali smo na neki način pronaći svoj put i profilirati se. Mislim da smo u ovoj zamisli u potpunosti uspjeli. Turistički kapaciteti su popunjeni, sve je puno.

Tu je i naša bogata gastro ponuda i kroz sve ove četiri tematske večeri mi nudimo i niz drugih sadržaja za djecu, izložbe, craft festival, puno toga…

Tako da mislim da od Novogradiškog glazbenog ljeta svi imaju koriste jer svi nešto rade i svi su puni. Što je najbitnije, ljudi su se zabavili. Grad Nova Gradiška dosta ulaže u sve ovo, ali sve ima financijsku podlogu, dobre benefite, tu su i naši sponzori koji su nam pomogli i sve ovo je jedna, zaista, lijepa turistička priča – dodala je direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška Dinka Matijević.

 

Komentari
Prethodni članakDemografija, europski fondovi, razvoj: Obilježen Dan općine Nova Kapela
Sljedeći članakMORH ne smije ni požurivati niti prihvatiti zakašnjeli servis Canadaira i Air Tractora