Kada nemaš nikoga svoga i od rođenja si ničiji, a postaneš dobar  i pošten čovjek, koji više, nažalost ne može živjeti kod udomitelja, pitaš se kuda i kako dalje? Tužna je priča dječaka, mladića, koji mora dalje sam, a nema kuda i pri tom je osoba s posebnim potrebama.

Nikola Mandić naš je sugrađanin, miran, blag, kreativan i iznad svega velikog i toplog srca. Nikola je proputovao cijelu Hrvatsku, živio je i odrastao u SOS dječjem selu Ladimirevci, u Domu za nezbrinutu djecu u Osijeku, potom u CZO Lug, da bi konačno doselio u naš mali grad. Živi u udomiteljskoj obitelji, a vrijeme krati dolascima na radionice u Udrugu slijepih, traženju posla i ono najvažnije, crtanjem.

Upravo Nikolino crtanje je i razlog pisanja ovog članka. Nikoli se osmjehnula sreća, dobio je sezonski posao na koji odlazi u travnju ove godine, no neizvjesnost nakon posla je ono što brine našeg prijatelja. Naime, jednom kada korisnik napusti sustav socijalne skrbi i zaposli se, prepušten je sam sebi. Nikola nema obitelji, rodbine, djeda, baku, tetku, mamu, nema kuću u koju će se vratiti kada sezona završi. Nema utočište gdje će doći kad se osjeti tužno, usamljeno ili sretno, nema s kime podijeliti ni sreću, ni tugu.

Nikoli želimo pomoći prodajom njegovih prekrasnih slika. Pomoći mu, kako financijski, ali i moralno, pokazati mu da je grad Nova Gradiška grad velika srca, a njegovi građani ljudi koji vole svoje bližnje i uvijek su spremi pomoći.

Pokažimo Nikoli da je naš, jedan od nas, pokažimo mu da i nakon sezone ima mjesto, grad, koji može nazivati svojim domom i sugrađane koje može nazvati svojom obitelji.

Prilika je ovo i za novosnovani Rotary klub Nova Gradiška koji može pokrenuti akciju i pomoći našem Nikoli.

Sve slike koje se nude uz dobrovoljni prilog izložene su u Udruzi slijepih na adresi Slavonskih graničara 7/1, to je ujedno i mjesto na kojem možete upoznati Nikolu, družiti se s njim, možda naručiti neku sliku. Ukoliko želite financijski pomoći Nikoli uplate možete izvršiti na; Nikola Mandić, IBAN: HR1523600003513307411

 

no images were found

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakU BRODU OSNOVALI NOVU STRANKU – Kao komunisti onomad, izgleda i demokršćani ‘misle ozbiljno’
Sljedeći članakLAG Zapadna Slavonija objavio natječaj za poljoprivrednike s našeg područja, potpora 15 tisuća eura