U vremenu od 23. do 30. siječnja na području policijske uprave je evidentirano ukupno 68 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (50), po četiri kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom i protiv života i tijela, te po tri kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja i protiv pravosuđa.

U oblasti prometa, dogodilo se 14 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su teže ozlijeđene, dok su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Zabilježeno je pet slučajeva narušavanja javnog reda i mira, šest slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji i tri kršenja odredbi čl. 95. Obiteljskog zakona. Dogodio se jedan požar na prijevoznom sredstvu s materijalnom štetom u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba. Na graničnim prijelazima u nadležnosti policijske uprave prometovalo je ukupno 195 128 putnika i 70 438 vozila.

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 23. do 30. siječnja, zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih 10 protiv imovine, dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, te po jedno kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv života i tijela i protiv pravosuđa. Bilježe se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Evidentirana su tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te tri slučaja kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška, državnu granicu je prešlo 80 244 putnika i 29 099 vozila.

Na području Policijske postaje Okučani u vremenu od 23. do 30. siječnja, evidentirano je jedno kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom (zlouporaba opojnih droga) i jedno kazneno djelo protiv imovine (uništenje i oštećenje tuđe stvari).

Autor: PU BPŽ/Marko Šimić

Komentari
Prethodni članak5. “Švarglijada” u Hrvata
Sljedeći članakPočela liga veterana i mladeži