Tjedan od 11.-15.listopada obilježen je aktivnostima vezanim uz hranu. S obzirom da je tema ovog tjedan povrtni doručak, u jelovnik školske kuhinje ubačeno je povrće u redovne obroke. Održane su brojne radionice u razredima, a sve su imale za cilj ukazati na važnost jedenja povrća.

Učenici su sa svojim učiteljicama odradili zanimljive radionice: 1.c sa učiteljicom Melitom Radosavljević izrađivao je povrtni tanjur. 3. a i b su s pedagoginjom odradili povrtnu radionicu radionicu „Biraj šareno“ na kojoj su naučili da zeleno povrće čini kosti i zube jačima, narančasto čuva zdravlje očiju i kože, crveno čuva zdravlje srca, ljubičasto poboljšava pamćenje, a bijelo jača imunitet. Radili su mrkve od kolaža. Pedagoginja je i s 4.a i b radila vježbu semafor hrane. Učili su koliko hrane treba pojesti u jednom obroku pomoću dlana. Naučili su razlikovati zdravu od nezdrave hrane,a na kraju su izradili tanjure pravilne prehrane u pet obroka. Rehabilitatorica je s učenicima s teškoćama izradila povrtnu kuharicu. Tjedan je završio izložbom razrednih košara uz Dan zahvalnosti za plodove zemlje.

Komentari
Prethodni članakOkučani u Mjesecu hrvatske knjige: Predstavljanje knjige spisateljice Nastje Kulović
Sljedeći članakDonosimo raspored cjepnih punktova na području Nove Gradiške