Desetu godinu zaredom članovi Biciklističke udruge “Brod” jučer su krenuli na, sada već tradicionalni, biciklistički Ultramaraton Vukovar – Dubrovnik.

Na put su krenuli jučer u ranim jutarnjim satima s mjesta stradanja, Ovčare u Vukovaru, a potom započeli dionicu puta dugu tisuću kilometara.

Na svom putu prema Dubrovniku jučer su se zaustavili u Novoj Gradiški i položiili vijenac kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.

– Namjera nam je i ove godine posjetiti sva mjesta stradanja u Domovinskom ratu, položiti vijence, pomoliti se i na taj način odati priznanje svima onima koji su svoj život dali za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Nije lako, za sve ovo potrebno je puno treninga, volje i upornosti, ali svih ovih devet godina koliko vozimo nikada se nije dogodilo da je netko ustao. Osjećaj je neopisiv, osjećaj kada dođeš do kraja puta i vidiš da si učinio pravu stvar. Ne smijemo zaboraviti, sjećanja ne blijede i nastavit ćemo dokle god budemo mogli – kaže Goran Šotalo, predsjednik Biciklistčike udruge Brod.

U Dubrovniku bi trebali biti u utorak, 3. srpnja. Kako ističu, pored sportskog, rekreativnog i povijesnog cilja 10. biciklistički Ultramaraton ima za cilj povezati županije Panonske i Jadranske Hrvatske, te potaknuti regionalni razvoj, turizam i suradnju na svim područjima gospodarskog i društvenog života.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakStaropetrovoselci obilježavaju Dan općine: Danas izložba OPG-a, natjecanje u kuhanju čobanca, utakmice, večeras koncert “Vigora” i “Tkanice”…
Sljedeći članakDan općine Staro Petrovo Selo: Općina koja krupnim koracima ide naprijed, dodijeljena javna priznanja / foto