Danas (četvrtak, 15.ožujka) je u policijskoj upravi Brodsko posavskoj održana tematska konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o požarima na otvorenom prostoru, prometnoj problematici,a predstavljena je i nova odora policijskih službenika – motociklista.

Glasnogovornica Kata Nujić izložila je aktualne statističke pokazatelje vezane uz požare na otvorenim prostorima. Istaknula je važnost pridržavanja Odluke Županije brodsko-posavske i odredbi Zakona o zaštiti od požara, te predviđenim kaznama. Upozorila je građane na oprez, jer mala nepažnja u ovim slučajevima može imati velike posljedice. Dodala je i to kako je jučer u Slavonskom Brodu, naselje Košarevac, jedan građanin u odvodnom kanalu pronašao dvije ručne bombe, te podsjetila na posljedice koje mogu nastati ukoliko požar zahvati odbačeno oružje. Apelirala je na građane da ne odbacuju ubojita sredstva na otvorenim prostorima, njivama, kanalima, šumama, jer sukladno odredbama Zakona o oružju, imaju mogućnost dragovoljne predaje oružja bez ikakvih sankcija, obzirom da je i dalje aktualna akcija „Manje oružja – manje tragedija“.

Načelnik Postaje prometne policije Slavonski Brod Antun Valić je istaknuo statističke pokazatelje tijekom prošle godine, upućujući niz korisnih savjeta i upozorenja iz područja prometa. Osim podataka o broju prometnih nesreća i stradavanjima u prometu kategorije sudionika kao što su: mopedisti, motociklisti, biciklisti, istaknuo je i statistiku ostalih najosjetljivijih sudionika u prometu, a to su: pješaci i djeca. Tijekom 2011. godine na području Postaje prometne policije dogodilo se 53 prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci. Oni su izazvali prometnu nesreću u 10 slučajeva. Evidentirano je 53 stradavanja pješaka, od čega su 4 pješaka poginula, 19 pješaka je teško, a 35 pješaka lakše ozlijeđeno. Također je dodao da je u prometu 42 djece stradalo, od čega je jedno dijete poginulo, petoro djece je teže ozlijeđeno, dok je 36 djece zadobilo lakše tjelesne ozljede. Pritom je upozorio na oprez i važnost pridržavanja prometnih pravila.

Na kraju je predstavljena nova odora policijskih službenika – motociklista. Nova odora je izrađena od vrlo kvalitetnog materijala. Što se tiče sigurnosnog i funkcionalnog aspekta, može se koristiti u svim vremenskim uvjetima. Na ovakav način olakšan je rad policijskim službenicima koji vrše službu na motociklima.

Glaswnogovornica policijske postaje Kata Nuić, s detaljima današnje presice upoznat će  sutra  (petak, 16.ožujka)  u središnjoj emisiji dnevnih aktualnosti, novogradiškom DNEVNIKU od 16 sati.

Autor: MUP/PU BPŽ

Komentari
Prethodni članakUprizorenja “Muke i smrti Isusa Krista”
Sljedeći članakSarmijada i provijada 2012.