U subotu i nedjelju 20. i 21. kolovoza 2016. godine u organizaciji Teniskog kluba „Nova Gradiška“ na teniskim terenima „Eduard“ u Cerniku odigran je međunarodni teniski turnir parova u sklopu manifestacije 21. Novogradiško glazbeno ljeto. Na turniru je nastupilo ukupno 32 tenisača iz Zagreba, Daruvara, Slavonskog Broda, Đakova, Požege, Gruda (BiH), Banja Luke (BiH) i Nove Gradiške. Turnir se nalazi u službenom kalendaru natjecanja Hrvatske unije tenisača za 2016. godinu i boduje se za rang listu HUT-a. Igralo se u dvije kategorije, gospoda do 45 godina i gospoda iznad 45 godina starosti.

U kategoriji do 45 godina turnir je osvojio teniski par iz TK“Đakovo“ Mišo Mesić / Dario Marinić koji su u finalu pobijedili par iz TK“Mala Šalata“ iz Zagreba u sastavu Daniel Ungar / Predrag Paurević rezultatom 3:6, 7:5, 10:7.

U kategoriji iznad 45 godina turnir je osvojio teniski par Nino Abramović / Jozo Šokić (Požega/Slavonski Brod) koji su u finalu pobijedili par Ivan Drčelić / Aleksandar Jović (Zagreb / Nova Gradiška) rezultatom 6:0, 6:3.

Odigrao se i utješni turnir za sve one parove koji su poraženi u prvom kolu turnira, a tu je u finalu par Danilo Tusić / Leo Jurišić bio bolji od para Davorin Lončarić / Vedran Piškulić rezultatom 4:6, 6:4, 11:9.

Kvaliteta igrača i razina tenisa koji je prikazan na turniru, u Novoj Gradiški još nije viđen i odigran, a po kvaliteti i jačini igrača ovo je bio jedan o jačih turnira u cijeloj regiji, a i šire tako da svi koji su došli pogledati mečeve imali su u čemu uživati. Svi igrači koji su sudjelovali na turniru su izuzetno zadovoljni samim turnirom, a i zabavnim sadržajima kojima su imali priliku prisustvovati za vrijeme svoga boravka u našem gradu.

Ovo je prvi put da su i sportski događaji u sklopu Novogradiškog glazbenog ljeta te prema riječima predsjednice Turističke zajednice grada Nova Gradiška, Dinke Matijević, želja je da se ovakva praksa nastavi te da ovaj teniski turnir tradicionalno postane dio ove manifestacije u našem gradu.

Sportske nagrade najboljima tenisačima uručile su zamjenica gradonačelnika grada Nova Gradiška Vesna Đapić i predsjednica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević. Zahvaljujemo se na pomoći u organizaciji turnira Gradu i Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška.

Marko Brčić

no images were found

Komentari
Prethodni članakOdigrano 1. kolo 1. ŽNL BPŽ
Sljedeći članak“Hrvatske vode” odobrile dodatna sredstva za sanaciju šteta od poplava na području Općine Rešetari