U današnjem ubrzanom tempu života sportskoj rekreaciji daje se veliki značaj u pogledu održavanja zdravlja i dobre kondicije. Tenis je jedan od najatraktivnijih i najpopularnijih sportova, danas svima dostupan i nikada nije prekasno za prve teniske korake. Činjenica je da na teniskim terenima možemo vidjeti sve generacije-učenike tog bijelog sporta, koji se za vrlo kratko vrijeme mogu osposobiti u prosječne igrače.

Kao i u svakom drugom sportu, i u tenisu ima ozljeda. Ali za razliku od kontaktnih sportova, ipak ih ima puno manje. Zbog konstantnog kretanja tijekom meča, rade vam svi mišići. Uz kratke šprinteve, imate česte promjene smjera i kretanja pod raznim kutevima. Time radite na izdržljivosti i mišićima. Još jedna prednost tenisa je što ga možete igrati zauvijek, ali doslovno. Djeca počinju u ranoj dobi, i dok možete hodati, možete ga i igrati. Dobar za tijelo, ali odličan i za um.

Igranjem tenisa ojačat ćete svoj um, a to vam opet može pomoći u nekom drugom području života. Treba vam samo reket, loptice i jedna osoba. Kako bi povećali napetost, dogovorite se da onaj tko izgubi plati. Uz tenis možete izbaciti i stres. Ima li što bolje od toga da dođeš na teren i udaraš po loptici, a da ti nitko ne prigovara? Teniski klub Nova Gradiška u ova izazovna vremena prima nove članove, zainteresirane za tenis ili djecu koja se ne pronalaze u drugim sportovima poput nogometa ili košarke. Svakako se javite članovima kluba Gordanu Pribanić ili Danilu Tusić na 099 677 46 06.

 

 

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: Danas besplatna projekcija filma Tom i Jerry
Sljedeći članakOPG Bićanić iz Oštrog Vrha generacijama se uz stočarstvo bave i ratarstvom