U organizaciji Teniskog kluba „Grude“ na terenima Teniskog centra „Đulić“ u Širokom Brijegu 30.01. i 31.01. (subota i nedjelja) održano je 7. Dvoransko prvenstvo Hercegovine u tenisu, turnir parova.

Turnir je bio u organizaciji HUT-a (Hrvatske unije tenisača) , HUT TOUR serija 1000, tako da se bodovao za rang ljestvicu HUT-a. Podloga za igru je bila tepih, uvjeti odlični, a igralo se u tri kategorije, kategorija gospoda +45, kategorija gospoda -45 i kategorija mix parova. Za glavni turnir prijavljeno je i nastupilo je ukupno 86 igračica i igrača iz Republike Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Od toga 60 igrača u kategoriji gospoda -45, 18 igrača u kategoriji gospoda +45 i 8 igrača i igračica u kategoriji mix parovi.

Na turniru su nastupili i novogradiški tenisači iz Teniskog kluba “Nova Gradiška“ sa dva para u kategoriji gospoda -45 u sastavu Marko Brčić / Gordan Pribanić i Igor Mendek / Ivica Magdić, a u kategoriji +45 također dva para u sastavu Goran Nikiforov / Milan Prpić i Alen Ivanović / Aleksandar Jović.

Nakon dva dana zanimljivih i neizvjesnih borbi na terenu, ostvareni su slijedeći rezultati. Novogradiški par Mendek / Magdić poražen je u 1/4 finala turnira od para Brkić / Dodig iz Međugorja rezultatom 6:0, 6:1, a par Brčić / Pribanić također je poražen u ¼ finala turnira rezltatom 6.4, 6:2 od para Marenić / Mesić iz Đakova.

U kategoriji gospoda +45 par u sastavu Ivanović / Jović plasirao se u ½ finale gdje poražen od prvih nositelja para Dupor / Drčelić iz Zagreba rezultatom 6:4, 6:1 dok su Nikiforov / Prpić završili svoje natjecanje u grupnoj fazi turnira. na turniru je nastupio i Tomislav Vlaović u paru sa Gazdom iz Orebića te su svoje natjecanje također završili u grupnoj fazi natjecanja.

Pobjednici u kategoriji gospoda -45 su Željko Dodig i Josip Brkić iz Međugorja, a u kategoriji +45 Nino Abramović i Davor Parac iz Požege. S obzirom na kvalitetu igrača koji su nastupili i jačinu turnira veoma smo zadovoljni s postignutim rezultatima jer kada uzmemo u obzir da je tu bilo igrača koji su nastupali na ATP turnirima i igrali za reprezentaciju RH onda je ovo odličan rezultat za nas koji smo svi amateri i rekreativci u ovom sportu, a o uvjetima u kojima radi i djeluje naš teniski klub više je suvišno i govoriti.

Zahvaljujemo se organizatorima, posebice direktoru turnira Rafaelu Mikuliću – Rafi, na srdačnom prijemu i dobroj organizaciji turnira, te Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška, Teri-trgovina d.o.o., Pekarni Capan i caffe baru „Barcode“ na nesebičnoj pomoći oko odlaska na ovo prvenstvo.

Tekst i foto: Marko Brčić

Komentari
Prethodni članakPoraz novogradiških odbojkašica!
Sljedeći članakProgram “Tumač / prevoditelj hrvatskog znakovnog jezika”