U subotu, 08. veljače, članovi našeg taekwondo kluba Vukovi otpočeli su natjecateljsku sezonu i to u Vrbovcu, na međunarodnom natjecanju M-2.

Iz godine u godinu natjecanje u Vrbovcu bilježi rast kvalitete pa je tako ove godine nastupilo 663 natjecatelja iz 74 kluba (43 kluba iz Hrvatske te 31 inozemni klub). Od deset zemalja učesnica nastupila su čak četiri nacionalna tima, i to: Bugarska (nacionalni tim), Češka, Slovačka (nacionalni tim), Mađarska (nacionalni tim), Srbija (nacionalni tim), Bosna i Hercegovina, Slovenija, Rumunjska, Njemačka i naravno Hrvatska.

 

Za Vukove su nastupili:

1. Antun Kipšić, juniori preko 78 kg – BRONCA

2. Mislav Pastulović, juniori do 55 kg – BRONCA

3. Leandrea Sužnjev, juniorke do 49 kg – bez plasmana

4. Teo Kanđera, juniori do 59 kg – bez plasmana

5. Leon Bigović, mlađi kadeti do 43 kg – bez plasmana.

Upitan da prokomentira učinjeno trener Vukova Damir Javorović izjavio je:

– Pogodila nas je smjena generacija. Veći dio kadetske postave koji je zaista napravio odlične stvari prešao je ove godine u juniore. Svima osim Mislava Pastulovića ovo je prvi juniorski nastup. Uvijek može bolje, u klubu i ja osobno zadovoljni smo učinjenim. Po meni najteži posao imao je naš mlađi kadet Leon Bigović koji je imao strašno visokog protivnika za svoj uzrast i unatoč tome izgubio je sa svega dva boda razlike. Leon je pokazao da zna i da može i siguran sam da ćemo njegovo ime češće nalaziti u vrhu. Antun Kipšić je otvorio odličnim nokautom protiv Matije Stiperskog, predstavnika  Zaprešića. Od njega je naš Antun lani izgubio borbu za finale na državnom prvenstvu za kadete. Polufinale gubi od Kobala iz Dragona (Slovenija), no godina je tek počela i prostora za napredak ima.

Mislav Pastulović u prvom kolu prolazi Jesiha iz Jastreba. također gubi polufinale u koje je ušao sa ozljedom iz prethodne borbe koju je zadobio svega tri sekunde prije kraja. Od Mislava u ovoj godini očekujemo zamah obzirom na njegov staž u klubu, ali i znajući što može.

Leandrea Sužnjev dramatično prolazi prvo kolo rezultatom 13:12 dok borbu za medalju gubi. Premda niska za kategoriju u kojoj je nastupila Lea je hrabro ušla u borbu. Pomaci su evidentni i to nam je drago.

Teo Kanđera nokautom gubi prvu borbu. Riječ je o zaista nezahvalnoj kategoriji. Vjerujemo u bolje izvedbe u budućnosti.

Pokazatelj je ovo svim juniorima da pristup radu mora biti na daleko višoj razini. Od jeseni prošle godine osigurali smo bolje uvjete za rad što se tiče prostora. Dodatno smo opremili klub potrebitom opremom pogotovo što smo proširili natjecateljsku ekipu. Pribavili smo i kameru tako da od sada snimamo borbe radi analize i daljnjeg poboljšanja u radu. Vjerujem da ćemo u sljedeću godinu ili dvije napraviti novi iskorak.

Komentari
Prethodni članakVlatko Greiner na čelu Hrvatskih laburista Brodsko-posavske županije
Sljedeći članakObilježen Svjetski dan bolesnika (photo)