Nakon zaista naporne polusezone i ljetnog laganijeg ritma Vukovi nastavljaju sa radom. U prvih pola godine osvojili su 56 medalja s 11 natjecanja. Na pola puta su da nadmaše uspjeh od prošle godine kada su u Novu Gradišku donijeli čak 111 medalja. No, valja napomenuti da je premašena brojka od 300 osvojenih medalja, odnosno riječ je o ukupno 311, dok je čak 150 međunarodnog karaktera.

Na Prvenstvu Slavonije i Baranje za 2013. godinu, održanom 16. lipnja 2013. g. u Slavonskom Brodu osvojili su 11 medalja, za svega jedan bod im je izmaklo ekipno treće mjesto u kategoriji kadeta. Ipak treba izdvojiti zlato Antuna Kipšića i Martine Rakitić. Povratnik u ekipu, senior Luka Granda pokazao je odličnu borbu protiv predstavnika Sajnamija. Naglašavamo da nije nastupilo nekoliko standardnih članova ekipe zbog obaveza u školi.

“Zadovoljan sam učinkom svih naših sportaša. Svi pokazuju pomake prema naprijed kako u samom  natjecanju tako i tehnički. Sve smo podredili kadetskom prvenstvu Republike Hrvatske na kojem smo sa tri medalje bili najuspješniji klub Slavonije i Baranje. Dvoje osvajača državnih medalja imaju pravo natjecati se u kategoriji kadeta i iduće godine i s pravom od njih očekujemo da barem ponove ovaj rezultat. Treba napomenuti da su natjecanja sve kvalitetnija i nema više slabog protivnika. Od jeseni očekujemo povratak Tina Katalenca i Tea Kanđere na tatami koji su pauzirali zbog zadobivenih ozljeda na državnom prvenstvu. Veći dio kadetske ekipe od iduće godine prelazi u juniore. Uslijedit će prilagodba i daljnja specijalizacija u radu”, prokomentirao je ostvarene uspjehe trener Taekwondo kluba “Vukovi” Damir Javorović.

U proteklih pet godina “Vukovi” su u Novu Gradišku doveli i sportsku elitu i to na Prvenstvu Republike Hrvatske za seniorke i seniore, pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića. Novogradiščani su tako imali priliku uživo gledati majstorije sestara Zaninović, Martine Zubčić, Marine Sumić, Filipa Grgića, Stipe Jarlonija, ali i mnogih drugih. Sportski događaj za pamćenje kojeg će biti teško nadmašiti.
U suradnji sa Hrvatskim taekwondo savezom u  Novu Gradišku doveli su i trenerski tim iz Južne Koreje koji je sa malim Novogradiščanima odradio zanimljiv trening te pokazao kako se taekwondo vježba u zemlji iz koje je potekao.

Ustanovili su i natjecanje u Novoj Gradiški koje se održava jednom godišnje i službeno je natjecanje Hrvatskog taekwondo saveza. Sudjeluju u brojnim manifestacijama novogradiškog kraja, najčešće humanitarnog karaktera.

U Zagrebu, 29. lipnja, pred komisijom Hrvatskog taekwondo saveza Andrija Mihaljević položio je crni pojas otkako je klub otpočeo sa radom. Plod je to rada i znanja novogradiškog kluba, a intenzivno se radi na pripremanju novih kandidata za isto zvanje. Osim crnog pojasa Andrija je položio i zvanje suca pripravnika u taekwondou.
“Odličan je to način da zaokružimo pet godina neprekidnog rada kluba što smo i proslavili feštom na Strmcu. Mogu reći da smo ostvarili sve ciljeve zacrtane za prvih pet godina pa čak i više. Slijedi jedan laganiji ritam do jeseni tijekom kojega ćemo odrediti strateške ciljeve razvoja za sljedećih pet godina i svojski se prihvatiti posla. Zahvalio bih svima koji su u ovih pet godina pratili i podržavali rad kluba. Posebna zahvala ide roditeljima naših članova koji su uz sportaše važan oslonac kluba”, dodao je trener Javorović.

Autor: Nikola Knežević/photo: arhiva

 

Komentari
Prethodni članakTradicionalna biciklijada HAK-a
Sljedeći članakJoš jedan dokaz da u NARODU živi ČOVJEK!