Tim službe za školsku i adolescentnu medicinu Nova Gradiška, na čelu s dr. med. Marijanom Ćosić – Čivrag i bacc. med. techn. Monikom Milak posjetili su Osnovnu školu Ante Starčevića u Rešetarima i održale za učenike  6. razreda  predavanje o dijabetesu.

– Svjetski dan dijabetesa najveća je svjetska kampanja svjesnosti o dijabetesu. Kako dolazi do dijabetesa i što učenici trebaju činiti u prevenciji ove bolesti upoznala ih je doktorica kroz zanimljivo predavanje. Učenici su dobili informacije vezane uz najčešće simptome koji se javljaju prije same pojave dijabetesa i na što trebaju obratiti pažnju. Kroz predavanje liječnica je istakla važnost svakodnevnog kretanja kroz različite oblike sporta ili bavljenja aerobnim aktivnostima.

Liječnica je upoznala učenike s čimbenicima koji utječu na razvoj bolesti, a to su prekomjerna tjelesna težina, trbušna debljina, sjedilački način života, prehrambene navike i pušenje. Nakon predavanja djelatnici škole ispunili su Upitnik za procjenu rizika od tipa 2 šećerne bolesti te im je  mjerena je razina šećera u krvi – pišu članovi Novinarske sekcije ove škole.

Izvor: Osnovna škola Ante Starčevića

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Komentari
Prethodni članakUskoro se otvara gradsko klizalište
Sljedeći članakUgodno s korisnim: Učenici Gimnazije posjetili Geo info centar Papuk