Šesnaestu godinu zaredom početkom mjeseca kolovoza, već tradicionalno, u Davoru se održava fešta od ribe i pjesme, nadaleko čuvene i poznate “Ribarske večeri”.Organizatori, članovi Kulturno umjetničkog društva “Matija Antun Relković” iz Davora i Općina Davor danima se pripremaju za ovu manifestaciju koja svake godine okupi nekoliko tistuća posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske.

U četvrtak, 3. kolovoza u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u 20,00 sati u župnoj crkvi Marije Kraljice i svetog Jurja u Davoru bit će služena sveta misa za poginule i umrle hrvatske branitelje, a potom od 20,45 minuta u središtu Davora bit će podignuti stjegovi za sve poginule hrvatske branitelje iz ovog mjesta.

Bit će upriličen prigodni program i komemoracija na jednom mjestu pod jarbolom na kojem će i ovoga puta biti izvješen hrvatski barjak.

Davorci će se prisjetiti svojih poginulih mještana i prijatelja, to su: Miroslav Šišić, Željko Ćelepirović, Ivan Gelemanović, Goran Mihić, Josip Marjanović, Jurica Dević, Dragan Benić, Nevenko Olić, Tihomir Dević, Miroslav Butumović, Branko Pišonić, Zvonko Benić, Ljubomir Dakić, Mario Štivin, Ivica Ivančić, Nikola Ciprić, Ljubomir Relković i Dragutin Gelemanović.

U petak, 4. i subotu, 5. kolovoza Davorom će se zaoriti čuvena davoračka “pisma”, obogaćena brojnim popratnim sadržajima.

U petak, 4. kolovoza goste će do ranih jutarnjih sati zabavljati popularni Šima Jovanovac i tamburaški sastavi “Satir” i “Lengeri”. Subota je “rezervirana” za mladu, sve popularniju glazbenicu Miu Dimšić, Gradsku glazbu Nova Gradiška i Tamburaški sastav “Satir”.

– Jedna je ovo od najdugovječnijih manifestacija na našem prostoru kojom smo željeli očuvati tradiciju, ali i spojiti gastronomiju i dobru zabavu te predstaviti turističke potencijale davoračkog kraja. Članovi Kulturno umjetničkog društva “Matija Antun Relković” uz pomoć mještana i Općine Davor danima se pripremaju za ovu manifestaciju, a ove godine pobrinuli smo se da nikome ništa ne fali. Pripremili smo 4,5 tone ribe, a posjetitelji će moći kušati fiš, pečenu ribu na ražnju, prženu ribu, ali i specijalitete Davoraca, poput ribljeg kavijara i još puno toga – kaže Zvonko Dević, predsjednik KUD-a “Matija Antun Relković”.

Komentari