Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, ponovno uspješni u otkrivanju počinitelja više kaznenih djela (tri kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari-požar) na nekoliko drvenih kućica na rijeci Savi – tzv. splavova, u Slavonskom Brodu (Splavarska ulica).

Naime, policajci su operativnim radom na terenu došli do korisnih saznanja o počiniteljima kaznenih djela. Radi se o dvojici 18-godišnjaka i jednoj mlađoj ženskoj osobi, koje su policajci pronašli, te nad njima dovršili kriminalističko istraživanje Utvrđeno je, da su osumnjičeni u drugoj polovici rujna, u noćnim satima, zapalili drvenu konstrukciju drvene kućice – splava (vlasništvo 33-godišnjaka), koja je u cijelosti izgorjela. Za splav su bili privezani gliser (vlasništvo 40-godišnjaka) i brodica (57-godišnjaka), koji su također djelomično izgorjeli.

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno, da su osumnjičeni na splavu (vlasništvo 53-godišnjaka), te u blizini iste, pokidali i zapalili podnicu od čamca i druge predmete, posjekli jedno stablo u blizini, te loženjem vatre oštetili stepenice koje se koriste za silaz sa obale prema splavu.

Također je utvrđeno, da su osumnjičeni počinili tri kaznena djela teške krađe. Krajem rujna provalili su u splav (vlasništvo 42-godišnjaka), oštetili prozor, ušli u unutrašnjost istoga i ispreturali stvari, ne otuđivši ništa.

Nadalje je utvrđeno, da su osumnjičeni, u vremenu od 1. do 3. listopada, provalili su u kućice – splav (vlasništvo 43-godišnjaka i 63-godišnjaka), kojom prilikom su iz unutrašnjosti otuđili veću količinu alkoholnog pića, te drugih predmeta. Pritom su posuđe (tanjure, čaše, te boce i sl.) porazbijali na terasi splava.

Policijski službenici u zajedničkoj suradnji sa mjerodavnim državnim odvjetništvom, protiv osumnjičenih podnose posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež kao dopune kaznenim prijavama, te izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

U PODVOZJE SAKRIO 5859 CIGARETA, TE POKUŠAO UĆI U RH

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 23. listopada, u 8.14 sati, graničnoj kontroli je (između ostalih) podvrgnut osobni automobil, njemačkih registracijskih oznaka i 37-godišnji vozač (državljanin Bosne i Hercegovine), kao i 32-godišnji putnik (također državljanin Bosne i Hercegovine) iz spomenutog automobila. Policijski službenik je prilikom nadzora posumnjao, da se u osobnom automobilu nalazi krijumčarena roba, čije sumnje su poslije i potvrđene. Zajedničkim radom policijskih i carinskih službenika, te detaljnijim pregledom, uočeno je duplo dno na vozilu, te su se u unutrašnjosti nalazile skrivene cigarete.

Temeljem naloga Županijskog suda, pretraženo je vozilo, te je u preinačenom i pregrađenom podvozju automobila, pronađeno 5859 raznih vrsta cigareta bez nadzornih markica Republike Hrvatske.

Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili, da je kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora počinio 37-godišnjak, dok se 32-godišnjak ne dovodi u vezu sa počinjenjem kaznenog djela. Protiv 37-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Komentari
Prethodni članakRaste broj oboljelih u Brodsko posavskoj županiji: 41 novi slučaj zaraze koronavirusom
Sljedeći članakObavijest o problemima u distribuciji pitke vode