Sve se dogodilo tijekom 2022. godine, a roditelji su kontaktirali Požešku biskupiju koja je, navode, “reagirala brzinom munje”, navodi „Večernji list“

“Hajde da se večeras nađemo i malo provozamo mojim automobilom”, jedna je od poruka za koju su roditelji dječaka iz Nove Gradiške kazali kako je stigla od svećenika. Tijekom 2022. godine, njihov je sin, tada 16-godišnjak, primao uznemirujuće poruke od tada novogradiškog svećenika M.D.

Njihov je sin, navode roditelji za RTL, mislio da se dopisuje s prijateljem koji je svećenikov imenjak. “Svećenik je došao tu gdje živimo, na početak ulice i naše dijete ga je srelo putem. Kada je došao do njega, svećenik je otvorio prozor automobila i rekao ‘Ja sam, sa mnom si se dopisivao, uđi u automobil’ i on je pobjegao kući i rekao nam što je bilo”, rekli su. Otišli su na policiju, no tamo su ima kazali kako oni s tim nemaju ništa. Roditelji su potom kontaktirali Požešku biskupiju koja je, navode, “reagirala brzinom munje”.

“Objasnila sam im o čemu se radi, da imamo slike zaslona poruka i da je to strašno. Biskupija je reagirala brzinom munje te u roku dva sata svećenik više nije bio u Novoj Gradiški. Nisu nam htjeli reći gdje je, osim da je u samostanu u blizinu te da mu je zabranjeno sve osim sprovoda”, ispričala je majka dječaka.

Izvor: Večernji list

Komentari
Prethodni članakVrbje: Održana druga Smotra folklora “Vijala ‘j se vrbičica”/ foto
Sljedeći članakEU: Moguća velika promjena u tekstilnoj industriji