Još prošle godine odlukom Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ Gradu Nova Gradiška dodijeljeno je prizanje za uspješno provedenu Naj-akciju 2013. pod nazivom „Ljeto u knjižnici“.

S obzirom da zasluge za ovo priznanje prije svega idu djelatnicima Gradske knjižnice Nova Gradiška danas je na dječjem odjelu knjižnice upriličena prigodna svečanost. Uz nazočnost svih onih koji su sudjelovali u manifestaciji Ljeto u knjižnici 2013., osim djelatnika knjižnice tu su i brojni drugi pojedinci i ustanove, osnovne i srednje škole, dječji vrtići i brojni drugi, dogradonačelnica magistrica Ljiljana Lukačević čestitala je svima na ovom priznanju sretna što je upravo i ona sama bila dio te manifestacije.

Gradska knjižnica je programom „Ljeto u knjižnici“ ponudila sadržaje za organizirano i kvalitetno provođenje ljetnih školskih praznika koji promiču radost življenja, stvaranja i zajedništva te pokazala da je naš grad mjesto gdje djeca mogu sanjati svoje snove. U radionice „Ljeta u knjižnici“ bilo je uključeno 620 djece i 70 odraslih. U sklopu „Ljeta u knjižnici“ snimljen je i dokumentarni film „Što se u knjižnici radi?“, čiji su redatelji, kamermani, „majstori od klape“, glumci, voditelji, pjevači, svirači, spisatelji, plesači i recitatori svi redom novogradiški predškolci i osnovnoškolci. Svakako ovo priznanje za naj-akciju 2013. godine put je i prema krajnjem cilju svih sudionika manifestacije, a to je da uskoro na ulazu u Grad Nova Gradiška vidimo natpis “Grad prijatelj djece”.

 

Dobitnici priznanja za voditeljstvo i suvoditeljstvo radionica „LJETA U KNJIŽNICI 2013.g. te suradnika i voditelja ostalih važnih projekata-radionica na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška u 2013. g:

„LJETO U KNJIŽNICI 2013“:

Autor plakata „Ljeta 2013.“ : Tihomir PODKONJAK

JEDAN DAN NA DIVLJEM ZAPADU – Tanja SLIŠURIĆ

Radionica WESTERN-PLESA (Plesna sekcija „BIJELI VUK“)– Dušanka OPAČIĆ, Danijela JELIĆ,

Ankica MAĐAREVIĆ, Danijela JELIĆ

DIVOVI, ZMAJEVI, ČUDOVIŠTA I SVEMIRCI – Jasminka KLIKIĆ

ŠARENO LJETO – Kristina ABRAMOVIĆ

ŠTO SE U KNJIŽNICI RADI – Goran CONJAR

BAJKOŠILJAONICA – Gabrijela i Renata TANČAK

I JA SAM LIK IZ BAJKE – Sanja ŠIMIĆ, Sara KORDAS, Štefanija MILINOVIĆ, Renata GRGIĆ, Mihaela GRGIĆ, Viktorija VUKOVIĆ

PISMO NAVRH GLAVE – Igor SAMAC

STAKLENKA TAJNI – Tamara KOVAČIĆ (Udruga PREVENCIJA)

Erin KELEUVA , Aryan GHIASSI ( OGŠ Učilišta Relković)

Suradnici: Damir GAJSKI, Lovorka KOVAČEVIĆ-POLETTO, Natalija GOLOVRŠKI

__________

Ravnatelji ustanova za uspješnu suradnju :

DJEČJI VRTIĆ NOVA GRADIŠKA – Vera TROBIĆ

OSNOVNA ŠKOLA LJUDEVITA GAJA NG – Helena KUDRA

OSNOVNA ŠKOLA „MATO LOVRAK“ NG – Mirko GOLOVRŠKI

OSNOVNA ŠKOLA „I.G.KOVAČIĆ“ S.P.SELO – Zrinka DEJANOVIĆ

____________________________

Nastavnici-voditelji radionica na Odjelu za djecu:

OŠ LJUDEVITA GAJA NG : Milan VIDOŠIĆ , Angelina BIJELIĆ, Marinela BANOVČIĆ, Zdenka BULE

OŠ „MATO LOVRAK“ : Željka TRLIN, Irena BARIĆ, Ivana FRANIĆ GALIK , Iva SAMAC

OŠ „I.G.Kovačić“ S.P.Selo : Marija MIKANOVIĆ

OŠ „V.Nazor“ Adžamovci : Tonka DOŠLIĆ

_________________

POU M.A.R. – Marija SUBIĆ-KARLOVČAN, Ana TURKALJ, Marina KAREŠIN, Vanja MARKESINA, Boris RUŽOJČIĆ, Anamarija ORŠULIĆ (radionica Veselo, veselo u knjižnici); Učenici: Matea Pauković, Erin Keleuva, Gabrijela Mijatović, Karla Duvnjak, Sara Straga Šašić, Aryan Ghiassi, Karmen i Karlo Szabo, Luka Bušić i Vinka Logožar te zaposlenici Učilišta Katica Vladetić, Kata Rosić i Vladimir Vuković(priznanja će biti uručena na dodjeli nagrada „NAJČITATELJIMA GKNG“ u veljači).

___________________

TEČAJ ZNAKOVNOG JEZIKA ZA BEBE- 8 radionica (UGNNG) – Katarina SIMIĆ (voditeljica) i Magdalena POLJAC (suvoditeljica)

_________________________

Anamarija ORŠULIĆ (radionica VESELO, VESELO U KNJIŽNICI)

_________________________

Mara KIČIĆ i Marina JAKOBOVIĆ ( voditeljica i suvoditeljica radionice“ 10 desetljeća Hlapića“); djeca-glumci: Ena Mihaljević, Mateo Dautović, Ema i Nika Straga-Šašić, Sara Straga-Šašić

__________________________

Mladi glumci Kazališne predstave „PROŠLOPIS“:

Igor Čeliković, Leona Kao, Rahela Lucić, Sebastian Marjanović, Anđelika Matijašević, Barbara Matijašević, Romana Miler, Elena Pavić, Barbara Pavković, Petra Petrović, Mila Podgornjak, Vito Poletto, Antonija Senić, Emil Valla, Maria Soledad Vivallos Bijelić

Voditeljica: Lovorka Kovačević-Poletto, suvoditeljica: Renata Matijašević; Tehn. podrška: Leo Sokić

_______________________

Učenice OŠ „Mato Lovrak“ NG za predstavljanje međunarodne nagrade „Ruža Lidica“ u Češkom veleposlanstvu u Zg-u u studenom 2013. g.: Ema Krizmanić (medalja; voditeljica I.F.Galik) ; Paula Benedeković, Monika Pavičić i Andrea Stipančević (počasna priznanja; voditeljica: Irena Barić)

___________

Ravnateljica Biljana Dakić zahvaljuje svima koji su svojom duhovnom i „tehničkom“ podrškom pomogli u ostvarenju svih susreta na Odjelu za djecu GKNG u protekloj godini i razveselili naše predškolce i osnovnoškolce iz Nove Gradiške i svih okolnih mjesta te njihove prijatelje iz drugih gradova i sredina.

Zahvaljuje Gradu Nova Gradiška, posebice zamjenici gradonačelnika, mr. sc. Ljiljani LUKAČEVIĆdugogodišnjoj i vjernoj stručnoj suradnici koja je svečano otvorila i zatvorila ovogodišnje „Ljeto u knjižnici“ prateći sve ostale radionice i prepoznala te prijavila ovaj projekt Središnjem koordinacijskom odboru akcije „GRADOVI I OPĆINE-PRIJATELJI DJECE“ što je iznjedrilo i POHVALOM Gradu Novoj Gradiški za uspješno provedenu Naj-akciju 2013. Zahvaljuje na vrsnoj prezentaciji cjelokupnoga projekta i na velikoj podršci.