Dom kulture u Okučanima u subotu, 13. travnja, bio je domaćin trinaeste svečane Izvještajne skupštine Kulturno umjetničkog društva “Tkanica”. Skupštini je, osim 77 članova, nazočio i veliki broj gostiju, uglavnom prijatelja i višegodišnjih suradnika KUD-a.

Među brojnim gostima bili su, iz Bosne i Hercegovine, predstavnici KUD-a “Živinice” iz Živinica, Esad Šulić, bivši koreograf i sadašnji koreograf KUD-a “Hakija Tabaković” iz Lišnjeg, zatim, Niko Ćorković, počasni član društva i otac pokojnog predsjednika Ivice Ćorkovića, predstavnici KUD-a “Krapje” iz Krapja i KUD-ova okolnih općina te predstavnici Općine Okučani i raznih udruga iz šireg novogradiškog područja.

 

Predsjednica društva, Zrinka Grgić, izvijestila je kako se probe KUD-a odvijaju redovito, bez ijedne pauze u radu tijekom cijele 2012. godine. Na ponos i radost svih članova, istaknula je kako nakon mnogo godina, uz šest tamburaša iz Stare Gradiške, imaju i šest sviraca iz Okučana.

 

Tijekom rada u prošloj godini, “Tkanica” je realizirala mnogobrojne nastupe diljem Hrvatske i regije, dobrim dijelom uz financijsku potporu samih članova. Želje za ovu godinu su pronalazak novih donatora, no i uplate članarina mogle bi biti češće, ističe predsjednica Grgić. Nije bilo rasprava po izvješćima, a sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno.

 

Zahvalnice, koje se dodijeljuju pojedincima ili organizacijama koje pomažu u radu “Tkanice”, dobili su Anja Barišić iz Doma “Dragi bližnji” iz Okučana i direktor komunalnog poduzeća “Sloboština” Ivan Golub. Priznanje je dodijeljeno Ivani Jelinić, vrijednoj članici KUD-a i odličnoj učenici novogradiške Gimnazije.

 

Nakon službenog dijela skupštine, uslijedio je koncert najmlađe sekcije folkloraša s dvjema koreografijama, spletom pjesama i igara iz Slavonije te spletom igara Posavine. Predstavili su se i mali tamburaši sastava “Largo”, također članovi KUD-a “Tkanica”. Do kasno u noć, nastavljeno je druženje uz ples i glazbu.

Autor: Zorislav Knežević/photo: ilustracija

Komentari
Prethodni članakŠahovski klub Strmac izgubio nesretno i nespretno
Sljedeći članakHDZ-u 6, SDP-u 5, laburistima 1 mandat