Sinoć je u Adžamovcima svečano proslavljen završetak radova na sportsko-školskoj dvorani. Nakon nešto više od jedne godine radova, školsko-sportska dvorana u Adžamovcima u potpunosti je završena. Ovo je najvrjedniji projekt visokogradnje u Općini Rešetari. 

S više od 5 milijuna kuna projekt je financirala Europska investicijska banka, kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, te Općina Rešetari i županija Brodsko-posavska u iznosu od 2 milijuna kuna. Načelnik Zlatko Aga zadovoljan je što je projekt došao do kraja.

-Ovo je bitan projekt za općinu Rešetare i naselje Adžamovce. Zaista je lijepo ovo proslaviti, ali i dati jedan rezime. Projekt je trajao osam godina, kada je 2008. godine Općinsko vijeće odlučilo da idemo u izgradnju dvorane. Kroz program Europske investicijske banke i fondove EU, dobili smo nov dvoranu, spremnu za korištenje i ovo je kraj toga projekta.

Po završetku dvorane stvorili su se određeni problemi

-Naime, u zadnjih pet mjeseci dogodile su se određene polemike između škole u Adžamovcima, općine Rešetari i osnivača Brodsko-posavske županije. No nakon sjednice Općinskog vijeća, odlučili smo da nećemo ići u pravnu bitku oko dokazivanja vlasništva nad dvoranom. Želimo projekt privesti kraju, zna se tko je najviše vodio računa oko izgradnje dvorane, ali sve ćemo odraditi u najboljoj namjeri. Uskoro ćemo dogovoriti sastanak sa Županijom kako bi se dogovorili oko službene predaje dokumentacije.

Uskoro se očekuje i svečano otvorenje dvorane, rekao je predsjednik općinskoga vijeća, Hrvoje Moćan.

-Uskoro ćemo dogovoriti termin oko predaje dvorane, vjerujemo da ćemo imati svečanu primopredaju i otvorenje dvorane. Sve ćemo se dogovoriti sa županom Danijelom Marušićem.

Saborski zastupnik Davor Vlaović uvijek je pomagao općini Rešetari.

-Hvala svima koji ste vrijedno radili na ovome projektu, što se se zalagali da ova općina i Adžamovci dobiju dvoranu koju zaslužuju. Znam da je ovo kraj u kojemu postoje brojna zainteresirana djeca za sport. Služit će svima njima, mještanima, rekreativcima, ali i za održavanje manifestacija.

Načelnik Aga rekao je kako u cilju imaju obnovu postojeće dvorane u Rešetarima.

-Nakon ove dvorane vjerujem da ćemo krenuti i u obnovu školske dvorane u Rešetarima. Potreno je raditi neke promjene kako bi ona odgovarala potrebama djece.

no images were found

Komentari