Stanovnici Općine Vrbje danas su brojnim sadržajima obilježili Dan općine, a mještani Vrbja slave i blagdan svetog Roka. 

Svečani protokol započeo je polaganjem vijenaca i odavanjem dužnog štovanja poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine, nakon toga služena je tradicionalna misa na otvorenome.

Vrhunac slavlja bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik vijeća Mladen Konjević. U uvodnom govoru pohvalio je rad načelnika općine, Igora Jurišića i njegovu zamjenicu, Barbaru Jurčević, a ujedno je iskoristio priliku kako bi se zahvalio svim članovima Općinskog vijeća na zajedništvu i odličnom radu u proteklom vremenu. 

Prisutnima se zatim obratio načelnik općine Vrbje Igor Jurišić dirljivim govorom o radu, trudu i nadi za poboljšanjem kako svoje općine, tako i ostalih jedinica lokalne samouprave. Istaknuvši kako se susreću s jednakim problemima kao i druge općine s područja županije, no to ih ne sprječava da rade, grade i trude se za bolju budućnost svojih mještana. Ujedno je naveo projekte koje su realizirali na području općine, a i pohvalio se onime što tek slijedi. 

-”Aktivni smo bili u svim područjima, kako od komunalne infrastrukture, tako i na području društvenih djelatnosti koje su u nadležnosti naše jedinice lokalne samouprave. Mogu slobodno reći da su polučeni rezultati i više nego dobri i naravno da smo zadovoljni s istima. Usprkos teškim gospodarskim vremenima, napredovali smo”. 

U ime Brodsko posavske županije, motivirajućim govorom svim nazočnima obratila se i županijska pročelnica Klara Šćuka.

-”U ovakvim trenutcima trebamo zaboraviti koje su nam stranačke boje, moramo raditi zajedno jer kako je Stjepan Radić rekao: političari su ti koji trebaju ljude voditi, a ne zavoditi, stoga budite upravo ti koji će ljude voditi kako bi općina Vrbje istim tempom koračala naprijed”. 

Prigodnim govorom Dan općine čestitali su i načelnik općine Nova Kapela, Ivan Šmit i načelnik općine Brodski Stupnik, Goran Jelinić, te poželjeli sreću u daljnjem radu. 

Brojni predstavnici udruga i gosti odazvali su se kako bi zajedno s žiteljima općine Vrbje proslavili najveći dan u životu svake općine. 

Nakon formalnog dijela svečanog obilježavanja Dana općine, uslijedio je domjenak i druženje uz ugodnu svirku tamburaškog sastava Legatto.

U 18.00 sati na središnjem trgu u Vrbju održat će se tradicionalna smotra folklora “Rokovo” na kojoj će, uz domaćine, članove Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” nastupiti i nekoliko gostujućih društava. Ovoga puta u goste im stižu članovi KUD-a “Matija Antun Relković” iz Davora i KUD-a “Drežnik” iz Drežnika.

Manifestacija je to koja svake godine, već tradicionalno, okupi veliki broj posjetitelja, a u bogatom folklornom programu do sada se predstavilo niz kulturno umjetničkih društava iz svih krajeva Hrvatske. Već tradicionalno, po završetku smotre folklora organizira se pučka fešta. Kako doznajemo od domaćina i organizatora, peče se vol na ražnju, bit će tu i niz ostalih gastro delicija, a za dobro raspoloženje posjetitelja pobrinut će se Tamburaški sastav “Legato”.

no images were found

Komentari
Prethodni članakJoš jedna teška prometna nesreća s dvoje ozlijeđenih, u Pivarama izgorio traktor
Sljedeći članakPošaljite si mail u budućnost