Dok su u životu svakog čovjeka rođendani prilika za proslavu s dragim ljudima, ali i još jedna godina na leđima, rođendani grada prilika su za sagledavanje učinjenoga, podvlačenje crte pod uspjehe, ali i dobar razlog za planiranje budućnosti.Jer, čak i onda kada nam vremena i ekonomija nisu naklonjeni, razloga za optimizam ima. Potvrdila je to i današnja svečana sjednica Gradskog vijeća održana uoči službenog 265.rođendana našeg grada i blagdana Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Kao i ranijih godina sjednica je bila prilika da se podsjetimo prethodnih 365 dana u životu grada, ali i nagradimo njegove najznačajnije pojedince. Bila je ovo i prva svečana sjednica za aktualne čelne ljude grada, gradonačelnika Željka Bigovića i suradnike, Ljiljanu Lukačević i Darija Bana. U društvu brojnih sugrađana, ali i gostiju, župana Danijela Marušića, predsjednika Županijske skupštine Pere Ćosića, gradonačelnice Pleternice, zamjenika gradonačelnika Novske, generala Siniše Jurkovića, kao i brojnih drugih visokih vojnih predstavnika, te članove Gradskog vijeća, sjednicu je, onako kako protokol nalaže, svečano otvorio njen  prvi čovjek , predsjednik Josip Mikšić. Valja spomenuti i kako je nakon dugog niza godina tišine, ovo i prva svečana sjednica koju su Novogradiščani mogli pratiti u izravnom radijskom prijenosu na frekvenciji Radija Nova Gradiška.

Novogradiščanima se, potom srdačno, ali i svjestan značaja funkcije koju obnaša, obratio čelni čovjek grada, gradonačelnik Željko Bigović, podsjetivši kako su rođendani  prilika za proslavu, ali i odmjerenost i racionalnost, jer, situacija nam, ukoliko smo odgovorni, ne dozvoljava  da se ponašamo drugačije. Iako je od posljednjih lokalnih izbora prošlo tek nešto više od 5 mjeseca, aktualna gradska vlast, u kratkom je vremenskom periodu učinila iznimno puno, podsjetio je gradonačelnik Željko Bigović. Ipak, ono najznačajnije, svakako je novi i drugačiji pristup gradonačelničkoj poziciji, sjajna suradnja sa županijom Brodsko posavskom, kao i uvažavanje i osoban kontakt s predstavnicima svih gradskih institucija i udruga civilnog društva, istaknuo je u svom govoru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik Bigović. Uz rekapitulaciju učinjenoga, ovakvi su govori prilika i za najavu onoga što nas čeka, ali i što je planirano, rekao je čelni čovjek Grada, iskoristivši današnji  rođendanski govor uz Dan grada i za  optimističko okretanje budućnosti .U ime gostiju, Novogradiščane je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća pozdravio i čelni čovjek županije, Danijel Marušić.

NAGRADE I PRIZNANJA

Svečana sjednica Gradskog vijeća, ali i dan grada i Župe, svake je godine prilika i da se grad, javno,  zahvali svojim najuzornijim i najuspješnijim sugrađanima. Ove su godine to VLADO PLAVAC, tvrtka HLADNI VAL, te TAEKWONDO KLUB VUKOVI, dobitnici GRBA GRADA za osobite zasluge i izvanredne rezultate u društvenom, sportskom i političkom životu grada. Slavili su i JOSIP BOŠNJAK, IVAN JANOŠEVIĆ, DONALD JOSIPOVIĆ, NIKOLA TOT,  TRGOVAČKI OBRT PAUN, te INVALIDSKO DRUŠTVO ILCO, te MILENKO VUČKOVIĆ- kao dobitnici MEDALJE GRADA, te ŽUPE BEZGREŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE I ŽUPA KRALJICE SVETE KRUNICE kao dobitnici najvišeg gradskog priznanja- NAGRADE GRADA. U ime laureata, ovogodišnjih dobitnika , zahvalio je PERICA MATANOVIĆ, upravitelj župe i dekan novogradiškog dekanata.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari