Dolaskom ljepšeg vremena procvjetala je i novogradiška tržnica. Paleta žarkih boja voća, povrća i cvijeća privlači svakim danom, a posebice srijedom i petkom, danas na praznik rada novogradiška tržnica ne radi.

Proljeće je protekli tjedan obogatilo ponudu na gradskoj tržnici koja je samim time sada postala konkurentnija trgovačkim lancima u koje su do sada zalazili brojni kupci. S većim brojem zraka sunca i tempera na termometru smanjuje se broj kupaca na odjelima voća i povrća u trgovačkim lancima, upravo zato što odlaze na tržnicu u potrazi za svježim proizvodima ekološkog uzgoja. Kako bi upotpunili svoju košaricu za kupovinu, osim voća i povrća, prodavači na tržnici nude i suhomesnate proizvode, razne vrste tjestenina, mlijeka i mliječnih prerađevina (posebno traženi su domaći sir i kajmak), te brojne kulinarske  začine iz domaće radinosti.

Osim navedenih proizvoda, šarenu oazu novogradiške tržnice čine i mnogobrojne sadnice raznovrsnog cvijeća. Kako obično šećer dolazi na kraju, na novogradiškoj tržnici u ponudi je nešto još slađe, a to je domaći med.

Kliknite na fotogaleriju u nastavku kako bi vidjeli ponudu na tržnici:

Komentari
Prethodni članakIzašle pravovaljane liste za kandidate za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Nove Gradiške
Sljedeći članakOkučani: Danas obilježavamo 26. obljetnicu vojno redarstvene operacije „Bljesak”