Neizostavan recept i jelo svake slavonske kuhinje. Hrana koja pali osjetila i zadovoljava, ama baš svakoga. Svako domaćinstvo ima svoj recept za ovo jelo.  Kad se nađe više zainteresiranih kuharskih ekipa,  uz dobru kapljicu i još bolje raspoloženje, sve ideje i sva mašta izlazi na vidjelo. Percepcija se mijenja i jednostavnost se ne vidi od dubine niti dubina od jednostavnosti… Tako o ovoj ukusnoj gastro poslastici pričaju znalci od čobanca.

Čobanac, jedno od jela koje osim što zagrije trbuhe, kad dođe na stol, zagrije i atmosferu jer svi znaju koliko je ukusan, bit će ovoga ponedjeljka glavni adut brojnih kuharskih ekipa koje će se okušati na drugoj po redi „Čobanijadi“ u Novoj Gradiški.

U povodu vojno redarstvene operacije „Bljesak“ drugu godinu zaredom na središnjem gradskom trgu Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica organiziraju natjecanje „Festival čobanca“.

Kako ističu, organizator osigurava meso i klupu. Ostale sastojke natjecatelj je dužan osigurati sam. Natjecatelj je dužan osigurati kotlić od 10 litara u kojem će kuhati čobanac te ponijeti kuhalo i plinsku bocu. Još uvijek imate vremena prikupiti ekipu i javiti se, a sve počinje sutra, 30. travnja u 15,00 sati na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški. Do 18,00 sati morate čobanac „zgotoviti“, a u 19,00 sati je proglašenje pobjednika.

Nakon toga kreće zabavni program uz poznatu estradnu zvijezdu Matu Bulića i klapu „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice.

Ulaz je besplatan, dobrodošli su svi!

Komentari
Prethodni članakZaslužena pobjeda “Sloge”
Sljedeći članakUspješno održana smotra folklora u Okučanima