S veseljem Vas pozivamo na koncert dua Pustički – Gilming (violončelo/glasovir) koji ćemo održati u subotu 27. 6. u 11, 00 sati u idiličnoj atmosferi našeg Gradskog parka. Koncert je bio odgođen zbog lošeg vremena. Koncert ovih vrhunskih akademskih glazbenika održat ćemo uz potporu Grada Nova Gradiška i Ministarstva kulture RH, najavljuju iz Učilišta Relković.

 
Životopisi izvođača:
Branimir Pustički, violončelist (Zagreb, 1981.) diplomirao je u klasi Valtera Dešpalja na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu te se usavršavao kod Reinharda Latzka u Beču i Jakoba Kullberga u Stavangeru, Norveška. Laureat je mnogih domaćih i inozemnih natjecanja i nagrada od kojih se ističu Nagrada za mladog glazbenika godine Zagrebačke Filharmonije i American Expressa, prva nagrada i nagrada publike na međunarodnom natjecanju „J. Brahms” u Austriji te prva nagrada i nagrada HDS-a na natjecanju „Boris Papandopulo” u kategoriji komorne glazbe.
Solistički nastupa uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačke
soliste, Hrvatski barokni ansambl, Ukrajinsku državnu filharmoniju, Varaždinski komorni orkestar, Orkestar „Human Rights” i Zadarski komorni orkestar. Redovito sudjeluje na relevantnim festivalima i pozornicama u Hrvatskoj (Dubrovačke ljetne igre, Osorski festival, Muzički biennale Zagreb, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog itd.), a za glazbeni arhiv HRT-a snimio je djela za violončelo i orkestar hrvatskih skladatelja J. Tkalčića, M. Ruždjaka, M. Kelemena i K. Seletkovića.
Uz stalne komorne sastave Trio 1887 i Gudački trio Pustički, često nastupa s istaknutim
umjetnicima na koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu, pa je osim redovitih nastupa u većini europskih zemalja ostvario koncerte i turneje u Japanu, Meksiku i SAD-u. Vođa je dionice u Simfonijskom orkestru HRT-a, a u istom svojstvu surađuje sa Kopenhaškom filharmonijom,
Zadarskim komornim orkestrom i orkestrom „Human Rights”. Od 2014. je asistent, a od 2019. docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te predaje na majstorskim tečajevima na Braču (Pučišća), Dorinim ljetima u Našicama, seminaru Polstjärnepriset u švedskom Vänesborgu i na Sveučilištu u Stavangeru u Norveškoj.
Petra Gilming maturirala je glasovir u klasi prof. Kamelije Zavrl u Zagrebu 1995, a diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana 2000. godine te 2007. u istoj klasi i magistrirala. Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga (N. Kazimirove, E. Timakina, L. Baranyaja, V. Pavarane, J. F. Antoniolija, V. Merzhanova i K.H. Kammerlinga), te u klasi prof. Luigia Mostaccia na postdiplomskom studiju u Spilambertu, Italija.
Komentari