U petak 21. kolovoza svoja vrata i službeno otvara ovaj najveći poslovno-tehnološki objekt na našim područjima, „Tehnološki inkubator Nova Gradiška”. Na ukupnoj površini od 5.046m2 inkubator nudi 50 kompletno opremljenih uredskih i proizvodnih jedinica za najam poduzetnicima i obrtnicima, uz mogućnost korištenja konferencijske dvorane, coworking prostora ili informatičke učionice. Smješten u Industrijskoj zoni Nove Gradiške, već je ugostio svoje prve „stanare, koji su u pripremama za useljenje, a od početka rujna u njemu će boraviti i desetak poduzetnika.

Novoizgrađeni objekt Tehnološki inkubator Nova Gradiška rezultat je uspješne provedbe projekta tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o., te partnera Grada Nova Gradiška i Centra za razvoj Brodsko-posavske županije. Ukupna vrijednost projekta je 29.211.218,00 kuna (bez PDV-a), od čega bespovratna sredstva iznose 19.945.084,25 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Realizacijom ovog projekta razviti će se nova, inovativna poduzetnička infrastruktura s ciljem poticanja poduzetništva i jačanja konkurentnosti poduzetnika na području Brodsko-posavske županije.

Uz nazočnost visokih gostiju iz resornih ministarstava, partnera i suradnika, svečano će biti otvoren u 13,00 sati.

Komentari
Prethodni članakU nedjelju, 23. kolovoza uvođenje novoimenovanih župnika u župničku službu: Evo tko nam dolazi
Sljedeći članakNova Gradiška: 18-godišnjaci narušavali javni red i mir u ugostiteljskom objektu