U organizaciji Hrvatskog športskog saveza gluhih i Športske Udruge gluhih Belišće dana 22.04.2017. organizirano Državno prvenstvo gluhih u Futsalu II. liga gdje su došli Malonogometni klubovi iz iz cijele hrvatske.

Športsku udrugu gluhih su zastupali sljedeći igrači: Antonio Škvorić, Ivica Marjanović, Josip Bošnjak, Alen Kohajda, Leonardo Krnjaković, Ivan Šimunović, Pero Tadić i Boris Jelica.

Naime, iz godine u godinu pojedini športski klubovi pomalo izostaju sa natjecanja zbog financijskih poteškoća i nailaze na veliko nerazumijevanje gradskih športskih saveza prema osobama s invaliditetom. Kako se približavao dan natjecanja u Športskoj udruzi gluhih Nova Gradiška nije sudjelovalo 7 standardnih igrača koji su izostali zbog poslovnih, natjecateljskih i privatnih obaveza.

ŠUG NG je bila prisiljena igrati sa rezervnim sastavom gdje su dali sve od sebe. Rezervni igrači ŠUG NG dali su ogromni trud da ponovo pokažu da mogu i do novog FAIR PLAYA kojega su po četvrti put osvojili – ističe tajnik ŠUG NG  Antonio Škvorić.

Državno prvenstvo gluhih u futsalu (2. liga) – Belišće, 22.04.2017.

Konačni plasman:

1. Belišće

2. Silent II (Zagreb)

3. Nova Gradiška

Najbolji golman: Kristijan Konjetić

Najbolji strijelac: Darko Val

Najbolji igrač: Mišel Dominko

Fair-play: Nova Gradiška

Komentari