U Domu kulture u Novoj Gradiški održana je svečana promocija prvostupnika sestrinstva, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u sastavu osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

U prepunoj dvorani u nazočnosti ponosnih članova obitelji, svečano je promovirano 60 prvostupnika sestrinstva.

Ponosni na svakog pojedinog diplomanta bili su promotori; Štefica Mikšić prodekanica za suradnju s nastavnim bazama, Josip Samardžić docent na Fakultetuza dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Davorin Đanić voditelj preddiplomskog sveučilišnog smjera Sestrinstvo Nova Gradiška i voditelj diplomskog sveučilišnog smjera Sestrinstvo Slavonski Brod.

-” Studij sestrinstvo temeljen je na znanstvenom i stručnom osposobljavanju studenata uz mentorski nadzor na specijsliziranim vježbama koje omogućuju izobrazbu na nacionalnoj i na međunarodnoj razini, konkretnog obrazovnog kadra, promocije i očuvanja zdravlja i napretka društva u cjelini. Sestrinstvo je regulirana profesija i prati obrazovanje EU kako bi se stečena kvalifikacija priznala u određenoj članici EU. Studij traje tri godine te na kraju studenti dobivaju 180 ECTS bodova. Sam cilj preddiplomskog studija sestrinstva je stvoriti stručnjake za samostalni rad na institutima, bolnicama i zdravstvenim ustanovama. Vi ste svjedoci naših nastojanja i to nas čini ponosnima, vjerujem da ćete uspjeti ostvariti svoju osobnu i profesionalnu sreću u Hrvatskoj. Sretno,” – poručila je docentica Štefica Mikšić, prodekanica za suradnju s nastavnim bazama.

 

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakOdličan uspjeh novogradiških odgojiteljica: Plasirale se na državnu smotru!
Sljedeći članakOpćina Rešetari: Potpisan ugovor za Adaptaciju zgrade za održavanje predškolske djelatnosti