Prošle godine Grad Slavonski Brod najavio je kako bi brodski studenti mogli besplatno putovati vlakom, početkom ove godine isto je predložio i Grad Nova Gradiška, a sada ova dva grada pod krovom Brodsko posavske županije rade na realizaciji ideje koja bi uvelike rasteretila budžete studenata i njihovih roditelja. 

Na službenim stranicama Grada Nova Gradiška raspisan je Javni poziv za sufinanciranje troškova javnog prijevoza koji traži iskaz interesa studenata za provođenjem ideje u djelo. 

“Predmet ovog Poziva je sufinanciranje prijevoza redovnih studenata na redovnim linijama javnog prijevoza željeznicom (polazno ili odredišno mjesto na području Brodsko-posavske županije). Brodsko-posavska županija će sufinancirati prijevoz redovnih studenata, kroz cijenu redovne prijevozne karte za pojedinačna putovanja prema cijenama prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. Prijevoznik će navedenim studentima odobriti također dodatnu povlasticu pri kupnji karte. Putničke blagajne prijevoznika ispostavljati će studentske pojedinačne karte na osnovu važeće pametne kartice s potrebnim profilom koju studenti kupuju o svome trošku temeljem potvrde/popisa koje im dostavi Brodsko-posavska županija.”-  stoji na službenoj objavi Grada 

Uvjeti za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova javnog prijevoza su da student ima prebivalište na području Brodsko-posavske županije što se dokazuje potvrdom o prebivalištu izdanom od MUP-a, te da je redovan student stručnog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog  sveučilišnog studija što se dokazuje potvrdom obrazovne ustanove o upisu na redovno školovanje za akademsku 2018./2019.godinu. 

Student, kako bi ostvario mogućnost sufinanciranja javnog prijevoza, na Javni poziv treba se prijaviti putem prijavnog obrasca koji se nalazi na stranici www.bpz.hr, te je dužan dokumentaciju za dokazivanje obveznih kriterija dostaviti putem pošte ili osobno u pisarnicu na urudžbeni zapisnik zajedno sa prijavnim obrascem na adresu Brodsko-posavska županija, Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu, Petra Krešimira IV broj 1, 35 000 Slavonski Brod.

Javni poziv traje 15 dana od dana njegove objave na službenim stranicama Brodsko-posavske županije.

Dodatne informacije vezane za prijavu na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije moguće je dobiti na e-mail: [email protected].

Izvor:Grad Nova Gradiška/ Foto:RNG 

Komentari
Prethodni članakSmanjimo nezaposlenost: Staro Petrovo Selo priprema nezaposlene za tržište rada
Sljedeći članakNovogradiščani će se večeras pridružiti akciji „Sat za planet Zemlju“: Gase se svjetla na sat vremena