Udruga “Pozitiva” Nova Gradiška u ponedjeljak je organizirala Županijski Stručni skup voditelja školskih preventivnih programa. Skup je dio programa Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji je trajao od 15. studenog do 15. prosinca, a sudionici su bili predstavnici osnovnih i srednjih škola s područja Brodsko-posavske županije.

Stručni skup otvorila je dogradonačelnica i predsjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nove Gradiške, Ljiljana Lukačević. Istaknula je kako već 10. godina u Novoj Gradiški djeluje tim stručnih i predanih ljudi koji radi na suzbijanju različitih oblika ovisnosti. Nakon toga održala je stručno predavanje “Uloga školskih preventivnih programa u Nacionalnoj strategiji i Nacionalnom Akcijskom planu suzbijanja zlouporabe droge u RH”.

Prisutne je pozdravila i predsjednica udruge “Pozitiva” i voditeljica županijskog stručnog vijeća školskih preventivnih programa za srednje škole, Mira Linjaković (pedagoginja u ETŠ Nova Gradiška). Naglasila je kako skup osim uobičajenih predavanja ima i terenski dio, pa su tako sudionici bili podjeljeni u 5 grupa koje su posjetile novogradiške škole. Nakon povratka iz škola napravili su Brošuru ili Priručnik za nastavnike, koordinatore školskih preventivnih programa, roditelje, Vijeće učenika i Školske odbore.

Nova je voditeljica Županijskog stručnog vijeća za školske preventivne programe osnovnih škola je Aleksandra Grubač (defektologinja u OŠ Okučani), koja je naglasila kako će stručni skup stvoriti konkretan uradak koji će koristiti svima u budućem radu.

Ovogodišnji Program u Mjesecu borbe protiv ovisnosti nosio je naziv „Iskoristi dan”, a novogradiške škole su kroz razne aktivnosti pokazale kako se može lijepo provesti dan, a ne uz neki opijat.

DSCN1605DSCN1613 DSCN1614DSCN1618  DSCN1626DSCN1622

Komentari
Prethodni članakPolicija provodi operativnu akciju “Mir i dobro”
Sljedeći članakNajbolji “selfiji” Pape Franje