Naslov je bombastično fantastičan, sigurno sam time zadobila pažnju i mladih i starih, sliku koju sam stavila kao istaknutu sigurno je pobudila želju u tebi da otvoriš ovaj tekst i pogledaš tko je poginuo, što se dogodilo, gdje, kada i zašto.

Objavila sam danas još dvije lijepe priče – skupštinu DVD-a Nova Gradiška i Smotru folklora iz Okučana, ali ovaj naslov je sigurno privukao više pažnje kod tebe nego dva prije. Zašto je to tako?

Prije nego objasnim zašto je to tako, objasnit ću naslov, odnosno nadopunit ga.
Mislila sam na strašnu prometnu nesreću u našim glavama.

Vrlo kratko sam u ovome poslu, vrlo kratko se borim sa hejterskim komentarima, negativnim ljudima i velikoj negativnosti oko nas, što me kao mladog, ne iskvarenog čoeka jako smeta. Jel ti zapalo za oko riječ čoek? Namjerno sam ju iskoristila. Kao što ću namjerno u ovome tekstu napraviti masu gramatičkih i pravopisnih greški kako bi te zasvrbilo, kako bi dobio živčani slom i tio sve to promjenit jer od kud meni pravo pogrješt, od kud men pravo pisat kak ja oć i izražavat se na način na koji hrvacka gramatika ne dopušta?

Inače nisam čoek neg sam robot, nikad mi prst ne pobjegne na krivo slovo, nikad brzo ne čitam i u toj brzini mi se nikad ne dešava da se zeznem. Kakva je to riječ “zeznem”????

Mi smo slavonci, štokavci, svakakih naglasaka imamo, svakakih poštapalica i izraza imamo. Nije li to ljepota? Nije li to divota?
Dođeš u Davor piju šupljikavu vodu, a već u Orubici piju mineralnu, u Komarnici možda kiselu. U Štivici će te pitat đesi kreno, a u Vrbovi đećeš?

Zašto pažnju usmjeravate na krive stvari kad živimo u svijetu gdje bi trebali izvlačiti maksimum iz sebe i fokusirat se na pozitivu iako nam prezentiraju negativne stvari.

Kako ne bi bilo upravo tih negativnih komentara, koji ruše motivaciju mladih ljudi, objasnit ću kako i ja pročitam i slušam negativne vijesti ali u jednakoj mjeri kao i pozitivne.

Nije li super kada se Karlo Szabo plasira na mnoštvo državnih natjecanja? Nije li predobro kada mali Plavac prikupi još 100 novih kamenja? Kada novogradiški komercijalisti osvoje treće mjesto na državnom? Zašto vas to ne veseli? Zašto naslov prometna ima više lajkova i komova nego ovakve bombastične i fantastične vijesti o našim mladim nadama?

Razgovarala sam i sa Mirom Linjaković, inače pegagoginja u ETEŠ NG, kazala mi je kako ljudi vole loše vijesti jer odmah pomisle “ah hvala Bogu meni se nije desilo”, haha. Vidiš, ja bi to povezala sa tim da kad baš ti hejteru iza kompjutera koji pomno čitaš moje tekstove tražiš fulano slovo kako bi me ismijao iako si shvatio što sam tila reći, ali te je to ubolo u oko kako bi mi dokazao da si bolji, pametniji ili možda ti zaslužuješ moje radno mjesto???

Zašto ovaj tekst pišem baš u ovo nedjeljno popodne? Zato što mi je dosta negativnih ljudi, dosta kritika onih koji kritizirat ne bi trebali, pokrenite se i nađite zadovoljstvo u nekim drugim stvarima i konačno shvatite da smo i mi ljudi, mi koji vam prenosimo sve te lijepe, ružne, pozitivne, negativne, šarene, crne, zelene i plave vijesti.

Ogorčenost i ljutnja ne vode nikud, nećeš ti hejteru meni oduzet od plaće ak zapaziš da sam napisala ić umjesto ići, nećeš ti hejteru meni naškodit stime, nećeš ti hejteru ništa napravit stim što si zapazio glupost, samo ćeš sebi naštetit jer gledaš kroz crne očale, a svi znamo gdje se roze mogu kupiti.
U dobroti, poštivanju, razumjevanju, djeljenju, pozitivnim mislima i izlaskom iz te crne ružne kolotečine u koju si zapao, moj dragi hejteru.

Za kraj ove pričice prenjet ću vam nekoliko pozitivnih i lijepih misli, koje će vas možda motivirati i uljepšati ovu, već lijepu sunčanu nedjelju.

– Čovjek ima pravo gledati drugoga s visoka jedino kad mu pomaže da ustane.

– Nema potrebe za hramovima i kompliciranim filozofijama. Moj mozak i srce moji su hramovi, a moja filozofija je dobrota.

– Ako ne možeš biti najbolji, budi najbliži dobrima.

– Tko čini dobra djela nikada neće loše skončati, ni na ovom ni na drugome svijetu.

– U svojim postupcima u životu nauči se da činiš žrtve za koje drugi ne znaju.

– Pronalazi dobro u svemu.

– Ljubaznost je jezik kojim govore nijemi, a mogu ga čuti gluhi.

– Ni vatra ni vjetar, ni rođenje ni smrt, ne mogu izbrisati naša dobra djela

Od negative želite pobjeći, a samo je negativa ta koja vas pali, kako bi ublažili svoje probleme, komplekse i povećali vrijednost vašega života u kojemu niste uspjeli realizirati sve što ste htjeli, pa ste ostali jedan mali obični čovjek, ali mali obični čovjek nije loše biti, samo ako ste uz to dobri, pošteni i zahvalni za male stvari koje vam se događaju. 

FOTO: ILUSTRACIJA 

Komentari
Prethodni članakUspješno održana smotra folklora u Okučanima
Sljedeći članakNovogradiški huligani jedva ste čekali, zar ne?