PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je jedanaest (11) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (9), općina Garčin (1) i općina Cernik (1).

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 684, dok je broj aktivnih slučajeva 35 (7 više nego prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 279 osoba (1 osoba više nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 138 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim okupljanjima. Kod 26 gospodarskih subjekata ili organizatora javnih okupljanja evidentirano je kršenje epidemioloških mjera i to u noćnim klubovima (9), u trgovinama raznim (8), na sportskim natjecanjima/utakmicama (6) i u caffe barovima (3) te su izrečena upozorenja radi pridržavanja istih.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari
Prethodni članakStožer objavio nove mjere koje stupaju na snagu već danas
Sljedeći članakOd iduće godine cijepljenje protiv koronavirusa? Evo kolika će biti cijena