Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđen je 1 novi
pozitivni nalaz na novi koronavirus COVID-19. Radi se o osobi koja je bliski kontakt već
ranije zaražene osobe. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 15
pozitivnih slučajeva od čega je jedna osoba ranije preminula.

U karantenskom objektu do sada je bilo ukupno smješteno 19 osoba u samoizolaciju od čega je 9 osoba napustilo karantenski objekt po isteku 14 dana samoizolacije tako da se trenutno u karantenskom objektu nalazi 10 osoba. HGSS Stanica Slavonski Brod na adekvatan je način pripremila jedno svoje vozilo koje će ubuduće služiti za prijevoz osoba u karantenu na siguran način, a obzirom da takav prijevoz ne smiju obavljati djelatnici Zavoda za hitnu medicinu niti sanitetski prijevozi Domova zdravlja.

Nacionalni Stožer civilne zaštite izdao je danas upute odnosno Uvjete za rad tržnica koji će biti proslijeđeni svim lokalnim jedinicama radi utvrđivanja mogućnosti ispunjavanja istih. Po prikupljanju očitovanja i podataka od lokalnih jedinica, županijski će Stožer civilne zaštite iste proslijediti nacionalnom Stožeru CZ kako bi se odobrio rad onih tržnica u lokalnim jedinicama koje ispunjavaju propisane Uvjete.

Županijski je stožer civilne zaštite danas zatražio od PU Brodsko-posavske da svoja 2 šatora (Alaska) stave na raspolaganje Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu za potrebe trijaže i tretmana COVID-19 pacijenata ispred COVID-2 odjela brodske bolnice.

Komentari
Prethodni članakCijene goriva u Hrvatskoj padaju i ŠESTI TJEDAN zaredom
Sljedeći članakNovogradiška bolnica dobila vrijednu donaciju FFP2 maski, u tijeku brojni radovi, otkrivamo kako izgleda novi Respiracijski centar…