Novogradiški Dom zdravlja već dugi niz godina “muku muči” s neadekvatnim prostorom u kojem su smještene stomatološke ambulante. Uskoro će ovaj problem biti riješen.

Kako ističe Marijan Šapina, ravnatelj Doma zdravlja Nova Gradiška, u suterenu glavne zgrade obnovljene su i uređene nove stomatološke ordinacije te nabavljena suvremena oprema.

– Prostor smo u potpunosti obnovili i vjerujem da će biti zadovoljni i stomatolozi i, prije svega, pacijenti. Dosadašnji prostor u kojem su bile smještene stomatološke ordinacije tzv. barake bio je u potpunosti neprimjeren, s azbestnim krovom i oblogom, i zbog brojnih nedostataka imali smo velike troškove održavanja. Odlučili smo, stoga, preurediti suteren glavne zgrade u kojemu će sada raditi opći stomatolozi dr. Željka Pugelnik, dr. Antonela Majić Vidović i ortodontica dr. Irena Žak. Nabavljena je i nova suvremena stomatološka oprema, na kojoj će uz ove stomatologe, raditi i dr. Divna Radošević. Sve skupa, radimo sa šest stomatoloških timova, od kojih je jedan u Starom Petrovom Selu. Radi se o decentraliziranim sredstvima, sretni smo u, svakom slučaju, što imamo mladu, kvalitetnu ekipu stomatologa koji će nastojati odgovarati zahtjevima naših pacijenata – ističe Šapina.

Dr. Željka Pugelnik, stomatologinja je Domu zdravlja Nova Gradiška:

– U Domu zdravlja sam od 2012. godine, najprije sam radila u Davoru, odlaskom dr. Marka Čupića u mirovinu počela sam raditi u tzv. barakama. Dosadašnji stroj na kojemu sam radila bio je star skoro 30 godina, često se kvario, stoga su pacijenti često bili uskraćeni za zdravstvenu uslugu. Kako bi mogli zadovoljiti sve potrebe naših pacijenata i pružiti im kvalitetnu zdravstvenu skrb, nabavka novih strojeva je bila nužnost. Naravno, da će nam biti puno ugodnije raditi i u novom uređenom prostoru.

Dr. Pugelnik mlada je liječnica koja je svoju egzistenciju odlučila zasnovati u našem gradu:

– Prilični sam lokalpatriot. Nisam željela ostati u Zagrebu, htjela sam se vratiti kući, u svoju Novu Gradišku i na svoj način pridonijeti razvoju naše lokalne zajednice – kaže dr. Pugelnik.

U timu s dr. Pugelnik radi i medicinska sestra Vesna Vidošić:

– Naravno, da smo sretni. Nakon toliko godina, idemo u novouređeni prostor, dobit ćemo novu opremu, zadovoljni će biti i pacijenti i mi, zdravstveno osoblje – kaže Vidošić.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakAutocesta kod Nove Gradiške, na kojoj je poginuo Toše Proeski i Dolores Lambaša, najopasnija u Europi
Sljedeći članakZnanstveno dokazano: muškarci zaista teže podnose gripu od žena