Proteklog četvrtka u Lipiku je odigrano regionalno prvenstvo za mlađe kadete. Na prvenstvu su nastupali naša dva najmađa kadeta Nadan Capan i Marko Kruljac i zauzeli odlično drugo i treće mjesto. Prvo mjesto je zauzeo već nekoliko godina nepobjedivi igrač iz Virovitice Teo Lorenzo Radović. Primjetan je napredak naših igrača koji su uzeli po jedan set od prvoplasiranog.

Petak kvalifikacije za pojedinačno seniorsko prvenstvo u Martinu na Muri. Naš najbolji igrač Dražen Stanić je uspio u skupini završiti drugi i tako se plasirati u glavni ždrijeb prvenstva. Prvi protivnik mu je bio Čipin Filip protivnik koji je izborio nastup na Evrposkom prvenstu za seniore. Naš takmičar je izgubio 4:0, slijedi uvjerljiva pobjeda od 4:0 u setovima, protiv prvoligaškog igrača Đtefanko Aron-a. I onda meč za plasman u drugi krug protiv Škode Stjepana, i nakon dramatičnog meča pobjeda 4:3. Naš igrač je gubio 3:1 u setovima zatim 6:1 u zadnjem, ali je uspio ući u 32 najbolja igrača u Hrvatskoj. I nažalost nakon plasmana moralo se odustati od nastupa u glavnom djelu ždrijeba. Razlog, vikend kad se igraju pojedinačna prvenstva država se ne igraju ligaška natjecanja u super ligi i prvoj lizi, ali na rasporedu je redovno kolo u drugoj ligi, i to kakvo kolo. Derbi protiv prvoplasiranog Bjelovara koji je imao jedan poraz i drugoplasiranog Strmca koji je imao dva poraza. Prvi meč Međeral Bjelovar protiv Thamm iz Strmca neizvjestan meč i rezultatk 3:2 u setovima za našeg igrača, i Strmac vodi 1:0. Drugi meč očekivano Stanić protiv Kovačića dotad jedinog neporaćenog igrača u ligi i 3:0 u setovima Strmac vodi 2:0. Treći meč najbolji Bjelovarac Šćuric protiv Perekovića 3:0 u setovima Bjelovar smanjuje na 2:1. Igra parova pobjeda novogradišćana uvjerljivih sigurnih 3:0 i sad je rezultat 3:1, i Strmcu nedostaje jedna pobjeda. 5 meč igraju Dražen Stanić protiv Međerala i svi očekujemo laganu pobjedu. Igrač Bjelovara je pružio neočekivano jaki otpor, i tek u 5 setu je pokleknuo i to je knačnih 3:2 u tom meču i Strmac pobjeđuje 4:1. Nakon stresnog derbija u Bjelovaru, odmah se išli u Viroviticu gdje nas je u 14 sati čekao meč protiv ekipe Virovitica. Virovitica je nezgodna ekipa u sredini ljestvice. Igračima Strmca je trebalo nešto vremena da uđu u meč, da prenesu fokus sa meča protiv Bjelovara na meč protiv Virovitice. Virovitica je nakon 3 meča vodila sa 2:1, u igri parova dobila prvi set, no kao da je tada kliknulo našim igračima i okrenuli su meč i meč je završen sa 4:2 za Strmac. Strmac i Bjelovar sad imaju jedank broj bodova 12 pobjeda i 2 poraza, međusobni susret po jedna pobjeda svaki i to identičnim rezltatom 4:1. Nogometnim rječnikom Bjelovar je trenutnu u prednosti jer za 1 gol ima bolju gol razliku. Do kraja prvenstva je ostalo 6 mečeva u kojima će meč razlika odlučivati o prvaku. Posavac iz Kaniže je treći sa tri poraza.

Sezone se nastavlja idući vikend je državno prvenstvo u Rijeci za kadete, a ligaška natjecanja su za dva tjedna kad je Strmac domaćim Brestovcu i Požegi II, to je jedino domaćinstvo u ovom djelu sezone.

Autor: Ivan Capan

 

Komentari
Prethodni članakOd sutra besplatne edukacije Ministarstva poljoprivrede
Sljedeći članakOpćina Rešetari planira osnivanje Javne vatrogasne postrojbe