Polaznici starijih skupina dječjih vrtića Nova Gradiška, mali predškolci, ali i najmanji poligloti- vrtićki uzrast polaznika igraonice engleskog jezika, danas su (petak, 1.lipnja), pred ponosnim roditeljima, bakama, djedovima, užom i širom rodbinom, ali i po kojim susjedom, pokazali što su naučili u najljepšem životnom periodu.

Kultni SMOGOVCI,  imajući, valjda, na umu, upravo predškolce, davno rekoše, od prlike ovako:”oni su mali, ali su veliki.Ili, nisu više mali, ali su dovoljno veliki, da ne budu mali…

Dvorana Doma kulture bila je pretijesna da bi primila sve one koji su htjeli vidjeti  ŠTO SE U VRTIĆU RADI, i biti dio tradicionalne završne svečanosti kojom djelatnici i polaznici dječjih vrtića Nova Gradiška, već generacijama pozdravljaju još jednu, uspješno završenu pedagošku godinu. Jer, samo jedan pogled na pozornicu, uspješno nas je odveo  u čaroban svijet mašte,pjesme, zabave, ali i prvih spoznaja, naučenih vještina poput vezanja “pertle”, prvih slova, svijet plača, svijet smijeha, nevinih zaljubljivanja i vječnih prijateljstava.

Što su radili proteklih 365 dana i što su uspjeli naučiti pokazali su nam polaznici starijih skupina dječjih vrtića Maslačak i Radost, zajedno sa svojim odgojiteljicama, ali i mali polaznici predškole i igraonice engleskog jezika.

Iako nestrpljivi da počnu, bučni i pod laganom tremom, mali predškolci morali su se strpjeti i pričekati službeni, protokolarni dio u kojima im se, najprije obratila ravnateljica Dječjih vrtića Nova Gradiška, ZDENKA ZEČEVIĆ, a potom i čelni ljudi grada i županije, obojica roditelji nekadašnjih ili sadašnjih polaznika vrtića, DANIJEL MARUŠIĆ, župan Brodsko posavski, te MILAN MATEŠA, zamjenik gradonačelnika grada Nova Gradiška.

Red pjesme, red plesa, pa malo engleskog jezika, sve to začinjeno ogromnom količinom šarma , ali i pokojom, mudrom porukom malih glava , kratki je sadržaj najljepše svečanosti u našem gradu.Jer, tako se to u vrtiću radi!

Svim malim, velikim predškolcima, koje kroz koji mjesec čekaju prvi, pravi životni izazovi, ali i brojni uspjesi i neuspjesi, od srca želimo sretan put.I neka, čuvajući zauvijek dijete u sebi,  nikada ne zaborave kako su se osjećali u vrtiću.Onima koje će ih na put ispratiti, njihovim “tetama”, odgojiteljicama koje su ih čuvale, mazile, pazile, ali i grdile proteklih godinu dana ,veliko hvala na još jednoj uspješno educiranoj generaciji klinaca.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakČastan poraz Mladosti protiv sudačke trojke
Sljedeći članakPolitička smjena dr. Zorana Jukića