Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 2. listopada, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakinjom, potvrdivši sumnju u počinjenje kaznenog djela krađe. Istoga dana, u vremenu od 17.30 do 18 sati, u Slavonskom Brodu, na Sjevernoj veznoj cesti, osumnjičena je iz trgovine ukrala motornu pilu, u vrijednosti više tisuća kuna.

Policijski službenici su ukradenu motornu pilu oduzeli i vratili odgovornoj osobi u trgovinu, a protiv osumnjičene 18-godišnjakinje podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 1. listopada, oko 14.15 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u zajedničkoj suradnji policije i carine obavljena je granična kontrola vozača i teretnog vozila (BiH registracijskih oznaka). Prilikom kontrole, službenik carine je u prostoru kabine uočio sadržaj prekriven folijom.

Daljnjim pregledom carinik je pronašao 60 kilograma smrznutih ptica (prepelica), koje je 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Službenici carine su protiv 46-godišnjaka podnijeli prekršajni nalog, koji je platio novčanu kaznu, obzirom da je prekršio odredbe Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije.

Izvor.PU Brodsko posavska/Foto:ilustracija 

Komentari