Na vrhuncu smo ljeta, što potvrđuju i vremenske prilike. Vrućina je sve izraženija, i danas će u dijelovima Dalmacije biti i do 35.

Upravo je za dalmatinsko područje, točnije, dubrovačko, ali i riječko, kad će opasnost od toplinskog vala biti visoka. S obzirom na to da će visoke temperature potrajati, i da će pretoplo biti i tijekom noći, osjetljivi ljudi mogli bi osjećati umor, slabost i manjak koncentracije. Na području Slavonije postoji umjerena opasnost od toplinskog vala, zbog čega kroničnim bolesnicima meteorolozi savjetuju izbjegavanje suvišnih napora.

Preporuka je zaštita od UV zračenja, lagana prehrana uz dovoljno tekućine. Iako će biti prevruće, neće biti posve stabilno, tako da će i dalje biti prolaznih pljuskova. I u ostatku tjedna pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Noći tople, na Jadranu i vrlo tople, a danju vruće.

Sudeći prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, kraj vrućinama nazire se u nedjelju, kada bi cijelu kopnenu Hrvatsku mogla zahvatiti nevremena s kišom, a temperature će pasti na 22 Celzijeva stupnja.

Foto/izvor: Ilustracija/ DHMZ

Komentari
Prethodni članakProdajem 2 krmače za klanje ,kvalitetne. 091/952-18-59
Sljedeći članakU osobni automobil natočio 10 litra goriva i jednostavno otišao