Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju kako se idućih dana ponovno očekuje toplinski val, koji će postupno pogoditi cijelu zemlju.

Osvježenje koje je donio prelazak hladne fronte preko naših krajeva nažalost neće dugo trajati. Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju kako se idućih dana ponovno očekuje toplinski val, koji će postupno pogoditi cijelu zemlju. 

Prva na udaru je Dalmacija, koju je osvježenje ionako najmanje dotaknulo, tako  je već od jučer na potezu od Splita do Dubrovnika opasnost od toplinskog i dalje velika, dok je ostatak zemlje jučer i danas još u  “zelenom”.

Vrućina će, međutim, već od sutra ponovno zavladati cijelom zemljom, a najgore će biti, po prognozama DHMZ-a, u četvrtak, 10. kolovoza, kad će ponovno cijela Hrvatska biti u “crvenom”, uz vrlo veliku opasnost od toplinskog vala. 

Dan kasnije “crvenit” će se još samo Slavonija i jug Dalmacije, dok bi ostatak zemlje trebao ipak ući u okvire nešto uobičajenijih ljetnih temperatura, ali uz pokoje nevrijeme.

toplinski val

Foto:DHMZ

Komentari
Prethodni članakU Staroj Gradiški požar na lovačkoj čeki, u Okučanima vidno alkoholiziran 63-godišnjak uzrokovao prometnu nesreću, a bilo je i verbalnih i fizičkih napada žena…
Sljedeći članakRadovi na uređenju središnjeg gradskog trga napreduju “punom parom” / foto