Da smo u veljači, još bi i povjerovali, no sredina ožujka period je ne baš karakterističan za ovakve nagle promjene vremena. Nakon proljetnih temperatura proteklih dana, vikend nam donosi zahladnjenje i oborine. Tijekom dana kišu, koja će polako prerasti u snijeg.

Dakle, jače pogoršanje sprema nam se već danas, i najavit će ga sve jači vjetar južnog smjera, zbog kojeg je i dalje iznadprosječno toplo. Topao zrak s naših prostora “izgurat” će onaj hladni, sa sjevera i sjeveroistoka Europe, u danima vikenda, i osjetno će zahladnjeti, i za 20-ak stupnjeva.Dojmu prave zime, iako smo klimatološki u proljeću, doprinijet će i snijeg, kojeg će biti već u subotu ujutro, u gorju, prema kraju dana, i u nizinama sjeverozapadne unutrašnjosti. U ostatku vikenda, i početkom novog tjedna, zabijelit će se sjeverni i dio srednjeg Jadrana, unutrašnjost Dalmacije, gotovo svi kopneni predjeli. Za ovo doba godine, bit će to vrlo ekstremna promjena vremena.

Do kraja sljedećeg tjedna, vrijeme bi se ipak trebalo smiriti, pa bi ponovno trebali uživati u proljetnim temperaturama.

Foto: Relax forum

Komentari
Prethodni članakPredstava za djecu “Pjetlć Zlatokrjestić” sutra u Novoj Kapeli
Sljedeći članakOdržan preventivno – edukativni program ”KLIK – navika odgovornog ponašanja” za učenike