U subotu, 2. veljače, u Štivici je održana redovna  godišnja skupština mjesnog DVD-a, koja je počela intoniranjem državne i vatrogasne himne te minutom šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce kao i za sve poginule hrvatske branitelje.

S dnevnim redom nazočne u punom Vatrogasnom domu upoznao je predsjednik DVD-a Štivica, Miroslav Tomičić. Posebno je pozdravio goste skupa: Milana Šultera, predsjednika VZ Brodsko-posavske županije, zatim vlasnika tvrtke „Vatropromet“ Zagreb, Nenada Radojčića, načelnika općine Staro Petrovo Selo, Nikolu Denisa,  predsjednika VZO Staro Petrovo Selo, Zlatka Pospišila i tajnika, Milana Vukovića, štivičkog župnika, Josipa Vračarića te predstavnike DVD-a iz Kustošije, Biškupca, Orubice, Sičica, Dragalića,  Nove Gradiške, Zakorenja, Brodskog Stupnika,  Rešetara, Laza,  Starog Petrovog Sela, Komarnice,  Lužana, Živika i Pričca,  Donjih Andrijevaca,  Velike, Vrbove, Tisovca,  Godinjaka, Gornjih Bogićevaca,  Bilog Briga, Magić Male i Doline.

Na skupštini su podnesena izvješća o radu i poslovanju u 2018.g. Izvješće  Upravnog odbora podnio je predsjednik društva, Miroslav Tomičić i među ostalim, naglasio obavljenu provjeru ispravnosti vozila,  organiziranu  stražu kod Isusovog groba u Velikom tjednu te na Uskrs sudjelovanje u svečanoj procesiji. Bili su na Danu općine Staro Petrovo Selo,  proslavili sv Florijana.  Zahvalio je Tomičić staropetrovoselskoj općini na PVC stolariji za Vatrogasni dom, a naglasio rad s djecom i mladima glede vježbi i natjecanja.  Organizirali su pasivno dežurstvo u vrijeme žetve,  ispumpavali bunare, dovozili pitku vodu i učinili još puno toga.

Zapovjednik DVD-a Tomislav Tadić u iscrpnom izvješću naveo je brojne aktivnosti. Među njima  pripreme ekipa za natjecanja, posebno za županijsko vatrogasno natjecanje  djece i mladeži  održano u Oriovcu, gdje djeca – muški osvajaju 4. mjesto, a mladež muška, starosti 12 – 16 godina prvo mjesto i tako nakon 16 godina ponovo stječu pravo sudjelovanja na državnom natjecanju mladeži u Zadru, gdje su ostvarili solidan plasman.  Ekipu su za natjecanja pripremali Ivica Bajušić, Goran Kausal, Vjekoslav i Tomislav Tadić.  U Zakorenju  dječja muška ekipa osvaja 4. mjesto, na Kup-natjecanju u Godinjaku ekipa mladeži osvaja drugo mjesto, na Memorijalnom kupu u Bodovaljcima djeca – muški zauzimaju četvrto mjesto, a na Kup-natjecanju u Magić Maloj  ekipa mladeži osvaja prvo mjesto.

Važno je naglasiti i kako je u prošloj godini DVD Štivica imalo samo dvije intervencije.

Prihvaćeno je  financijsko izvješće za prošlu godinu kao i financijski plan za ovu, a u planu rada za 2019. među ostalim je školovanje kadrova,  preventivne mjere,  nabavka opreme,  uređenje doma,  dežurstva, suradnja s VZŽ, VZO, sa župom,  rad s ekipama, odlazak na natjecanja i drugo.

Rad društva pohvalili su i gosti skupštine, među njima Nenad Radojčić, vlasnik „Vatroprometa“ i počasni član štivičkog DVD-a, koji je te večeri  poklonio deset majica ženskoj desetini domaćeg DVD-a, a preuzela ih je Lidija Mikulić. Predao je poklon i predsjedniku DVD-a Tomičiću i simbolični poklon načelniku općine, Nikoli Denisu. Rekao je Radojčić kako će „Vatropromet“ za tri mjeseca obilježiti 25 godina uspješnog rada i suradnje s gotovo svim DVD-ima, VZO i županijskim VZ, a svečanost će biti upriličena u Desnom Trebarjevu.

Načelnik Denis  čestitao je DVD-u na marljivom radu i postignućima s djecom i mladeži, naglasivši da općina izdvaja značajna sredstva za vatrogastvo na svom području iz proračuna, pa će, kao i do sada i dalje stajati uz vatrogasce, cijeneći njihov humani rad i požrtvovnost.

Predsjednik VZ županije Brodsko-posavske, Milan Šulter, također se pohvalno izrazio o radu štivičkog DVD-a, čestitao na postignućima, a onda odgovorio na upit o  dodjeli priznanja i odlikovanja, kako na lokalnoj, tako i na razini VZŽ i HVZ te s tim u svezi neke detalje  pojasnio.

Rad štivičkog društva su pohvalili te pozdravili skupštinu i  predstavnici gostujućih društava.   

Autor: Višnja Mikić    

 

                                                  

Komentari