U Štivici, jučer (11. srpnja), u 16.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 73-godišnji biciklist.

Očevidom policijskih službenika Policijske postaje Nova Gradiška utvrđeno je, da je do prometne nesreće došlo u trenutku kada se biciklista uključivao s kolnog ulaza u promet (vozio lijevom stranom, te skrenuo desno na kolnik), ne vodeći računa o sigurnosti u prometu. Pritom je došlo do udara osobnog automobila (kojim je krećući se kolnikom upravljao 38-godišnjak) u bicikl, te pada i ozljeđivanja bicikliste. Biciklista se potom udaljio sa mjesta događaja, ne razmijenivši podatke sa drugim vozačem o sebi i vozilu.

Policijski službenici su ga ubrzo pronašli te alko testom u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1.06 promila.

Ozlijeđenom biciklistu ukazana je liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje su ozljede naknadno okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.

Policijski službenici o prometnoj nesreći dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, te protiv 73-godišnjaka prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu (Stalna služba u Novoj Gradiški) zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Ilustracija/Internet

Komentari